Izbor UrednikaVesti

АЗЕРБЕЈЏАНЦИ ПАНИЧНО БЕЖЕ У ПЛАНИНЕ: Јермени разбили офанзиву непријатеља, објављени нови снимци (ВИДЕО)

Министарство одбране Јерменије објавило је нови снимак на коме се види како азербејџански војници панично беже, покушавајући да избегну гранатирање јерменских оружаних снага.

Нешто раније, портпаролка Министарства одбране Јерменије Шушан Степањан пренела је да азербејџанске оружане снаге гађају војне јединице које се налазе на територији региона Варденис у Јерменији.

Већ трећи дан за редом букти рат на Кавказу, након што је Азербејџанска војска покренула офанзиву за „ослобођење“ непризнате републике Нагорно-Карабах.

У тој планинској републици је у недељу дошло до ескалације, а две стране међусобно се оптужују за покретање борбених дејстава.

Азербејџан тврди да су снаге јерменске војске отвориле ватру дуж линије раздвајања и да има погинулих међу цивилима, док у Јерменији кажу да је Карабах био изложен ваздушним и ракетним нападима и да су њихове снаге срушиле два противничка хеликоптера и три беспилотне летелице.

У Јерменији је уведено ратно стање, објављена општа мобилизација и забрањен излазак из земље мушкарцима од 18 до 55 година. У Азербејџану је проглашена делимична мобилизација.

Оборен азербејџански хеликоптер и нападнута војна база. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости