Vesti

Албански хулиган Морина: Жалим што сам се попео на цркву тражим опроштај, а за остало осећам само понос

Исмаил Морина истиче да се каје само због тога што се попео на цркву, али да за све остало осећа само понос. Исмаил Морина, албански хулиган који је пустио дрон на утакмици Србије и Албаније на мечу квалификација за Европско првенство 2014. године дао је интервју у књизи у оквиру серијала о навијачима, који је пренет у магазину Недељник.

Он је истакао да се покајао само због тога што се попео на цркву, јер је тиме увредио Србе вернике, али да не осећа грижу савести због тога што је дрон са спорном заставом тзв. Велике Албаније летео изнад Хумске током меча високог ризика.

– Кажу да сам увредио њихову заставу. Њихову веру. Нисам. Само сам показао историју. Наше заставе – рекао је Морина, који је успут „само тражио опроштај јер се попео на српску цркву“.

– Жалим због једне једине ствари. Што сам се попео на цркву. Ако су се Срби верници увредили због тога, жао ми је. Тражим Опроштај. Тражим опроштај што сам се пео на цркву. А остало? Осећам само понос. Све је било моја идеја. И моја способност. И моја глупост. Али све је било моје.

Аутор текста о Морини пише и да је он током периода проведеног у затвору у Дубровнику научио да прича српско-хрватски језик, као и да чита ћирилицу. Управо у том периоду биле су велике тензије на Косову када је у питању статус јужне српске покрајине, а Морина је сматрао да ће избити кратак рат.

– Мислим да ће избити кратки рат. Не знам ко ће више профитиратирати од овога. Вучић не може да пизна Косово. Тешка ситуација – осврнуо се албански хулиган на ову тему.

Он је такође дао и мишљење о српској навијачкој сцени, којој се диви Европа.

– Остатак Европе види сцену која је бројна, добро организована и има толико моћне ентитете да они и даље постоје онако како у Европи то више није могуће. Они су поштовани и њих се плаше. Али као и све у Србији, и ту има много слојева. Могао сам да живим у Београду стотину година и да не сазнам целу истину.

Погледајте и како је Морина прокријумчарио заставу у Хумској: