Vesti

АМЕРИКАНЦИ ПОЛУДЕЛИ ЗА СРПСКИМ ОРУЖЈЕМ! Највише се траже наши пиштољи, снајпери и полу-аутоматске пушке! (ВИДЕО)

Oружје из српске фабрике “Застава” хит је овогодишњег “Shot Show“, највећег светског сајма наоружања који се одржава у Лас Вегасу!

Након што се прошле године вратила на америчко тржиште, крагујевачка фабрика је са својим програмом спортског и личног наоружања изазвала велико интересовање на овом престижном догађају, о чему сведочи и чињеница да је “Заставин” штанд један од најпосећенијих од када је Сајам у понедељак свечано отворен.

-За нас је ово пријатно изненађење. Гужва на нашем штанду не престаје, Американци и остали су одушевљени дизајном, а сви се слажу да тако квалитетно наоружање по овако приступачним ценама тешко може да се нађе, каже Ранко Ристић, представник компаније Zastava Arms USA, која је ексклузивни партнер и заступник свих Заставиних производа.

Он додаје да су у протеклих годину дана добили пуно позитивних рецензија у најеминентнијим америчким магазинима који се баве оружјем, дали пуно интервјуа за америчке медије, због чега су у Лас Вегасу имали рекордан број пословних састанака са највећим дилерима из скоро свих америчких држава, али и многих држава света.

-Од прошлогодишњег сајма “Застава” је по нашој наруџби у Америку извезла преко 25 тона спортског наоружања и делова. На социјалним мрежама прати нас преко 20,000 људи и тај број расте из дана у дан, што такође сведочи о великом интересовању за оружје произведено у Србији. За ову годину смо, у складу са потраживањима, планирали значајно повећање увоза, истиче један од власника Zastava Arms USA

На њиховом штанду стоје изложене популарне полуаутоматкске пушке АК-М70, ловачке пушке, а ту су и познати пиштољи ЦЗ-999 и ЕЗ9 .

-У Америци су тражени “калашњикови” са традиционалним дрвеним облогама док мањи број, углавном младих купаца, тражи полимерске. Прави хит Сајма је наши кратки аутомат АК ЗПАП92 и ЗПАП85, који се продају са разним додацима како би се задовољили захтеви купаца. Велико интересовање је и за снајперску пушку М91, која се по први пут увози на америчко тржиште. Такође, ове године смо имали доста поруџбина старијих модела пиштоља, попут Застава М57А, чувеног “тетејца”.

Ристић наглашава да су за велики успех који је Застава у протеклих годину дана остварила у Америци заслужна оба партнера…

– Ово право мало чудо је остварено уз обострано велико залагање нас овде и радника Застава Оружје, који су показали високи ниво професионализма, како у производњи, тако и у администратвиним пословима који су веома захтевни када се ради о интернационалним испорукама наоружања. Руководиоци производње показали су такође велико разумевање и флексибилност, поштујући захтеве америчких купаца који су тражили поједине измене на моделима, како би се побољшала продаја. Zastava Arms USA је склопио уговор са Аир Сербиа о транспорту свих пошиљки наоружања са аеродрома “Никола Тесла” до чикашког аеродрома “О’Харе” јер сматрамо да је наша патриотска дужност да у посао укључимо што више српских фирми, закључује Ристић, и додаје:

– Поред комада оружја, понудили смо и онлине продају делова на нашем сајту, као и сервис, што је био новитет на овом тржисту. Наш циљ је да обновимо позитивну слику коју је Застава некада имала у Америци, али и у целом свету”, каже Ристић и истиче како је нарочито поносан на чињеницу да је један српски бренд за кратко време добио толико позитивних критика у сфери оружја, где Американци по традицији сматрају да су неприкосновени.

Ноћ пре званичног отварања за сада неидентификовани лопови су исекли заштиту и украли два пиштоља са штанда “Заставе” (“тетејац” и ЕЗ9) и то је једина до сада забалежена крађа на Сајму са преко 2.500 излагача. Детективи Лас Вегаса тренутно трагају за починиоцима а људи из “Zastava Arms USA” се теше чињеницом да је и ова крађа један од показатеља колико су на цени производи српске фабрике наоружања

Сајам наоружања “Shot Show” иначе није отворен за јавност, приступ имају само овлаштени купци, а сваке године га посети више од 65.000 акредитованих произвођача и продаваца спортске, војне и полицијске опреме из 100 држава света.

Извор: serbian times