Vesti

Америка ће се повући из преговора о Косову? (ВИДЕО)

Хитно решити питање Косова иначе нам следи пропаст – порука је који режимски медији већ месецима сервирају грађанима Србије и покушавају да их увере како Александар Вучић мора што пре до „компромиса“ (читај издаје).

Ипак, једна изјава Трамповог изасланика за Балкан Ричарда Гренела током посете Београду, јасно је дала до знања да се неће десити смак света ако Београд и Приштина не потпишу коначни споразум у догледно време, а што Вучић и његови медији стално потенцирају.

– Обе стране ће сести за преговарачки сто, али ако не постигну разумно решење, ми ћемо се повући из преговора – изјавио је Гренел у Београду, после чега Вучић неколико секунди није могао да срочи смислену реченицу.

Очигледно је да се са решењем за Косово жури једино Вучићу, који је дубокој држави САД, Сорошу и Стејт департменту још давно обећао да ће све бити готово. Центар моћи око Доналда Трампа, по свему судећи, не инсистира на роковима, без обзира на то што су ове године председнички избори у САД.

На овај догађај реаговао је и послана ник Срђан Ного, који је „Твитеру“ написао следеће:

– Поштовани, Доналде Трампе и Ричарде Гренеле, зар нећете да нас бомбардујете, уцењујете и присилите да признамо независно Косово? Уместо тога, напуштате преговоре. Шта ће Александар Вучић да ради сада? Његова кула лажи је пала. Чак ни Метју Палмер не може да му помогне сада – написао је Ного на енглеском.

У видео прилогу послушајте Гренелову изјаву са конференције за медије, коју би режимски медији најрадије избрисали.