TopVesti

АМЕРИЧКИ ЛЕКАРИ ШОКИРАЛИ СВЕТ! НАЈГОРЕ ТЕК ДОЛАЗИ! Од 70 до 150 милиона Американаца биће заражено коронавирусом! (ВИДЕО)

Др Брајан Монахан, лекар при Конгресу САД и америчком Врховном суду, рекао је да очекује да ће од 70 до 150 милиона људи у Сједињеним Државама бити заражено коронавирусом, јавља NBC News позивајући се на два извора.

Монахан је ово изјавио током састанка иза затворених врата са члановима особља запослених у Сенату. На састанку није било сенатора, већ само административног и особље из обе партије.

Светска здравствена организација прогласила је пандемију коронавируса.

Иако се вирус успорава у Кини, одакле је и потекао у децембру прошле године, он убрзава ритам у другим земљама, рекли су светски здравствени званичници. У САД је број заражених драстично порастао током прошле недеље. Вирус је у том периоду заразио 1.030 људи а уједно се проширио на најмање 36 држава, показују подаци са Универзитета Џонс Хопкинс.

Стручњаци за заразне болести кажу да се вирус до сада чини смртоноснији и заразнији од сезонског грипа, а многи стручњаци и амерички здравствени званичници кажу да је стопа смртности вероватно негде око 1 одсто, што га чини најмање 10 пута смртоноснијим од грипа.

Марк Липсич, професор епидемиологије на Харварду, рекао је раније овог месеца да мисли да би око 40 до 70 одсто светске популације могло постати заражено вирусом, а од тих 1 одсто ће умрети.

Један амерички високи здравствени званичник рекао је да ће најгоре тек доћи што се коронавируса тиче када је Америка у питању.

– Биће више заражених и ствари ће бити горе него што су тренутно – рекао је др Антхони Фаучи, директор Националног института за алергију и заразне болести, у среду на саслушању на Одбору за надзор и реформу Конгреса.

Америчка застава (Фото: Pixabay)

Извор: Информер