FotoIzbor UrednikaVesti

Амерички полицајац на протестима са тетоважом Русије — хит на друштвеним мрежама (ФОТО)

Фотографија америчког полицајца на протестима у Хјустону, на чијојподлактици се види тетоважа на којој ћириличним писмом пише „Русија“, уз назив једног руског града, изазвала је бурне реакције на интернету. Полицајац у униформи истовремено пријатељски поздравља Афроамериканца који учествује на протестима — за разлику од својих колега.

Тај моментат је забележио и објавио на друштвеној мрежи амерички новинар. Назив града на тетоважи не може се тачно одредити – видљив је само крај назива – „овск“.


Корисници друштвених мрежа почели су да се шале на рачун фотографије помињући „руски траг“ на протестима који су задесили Америку.

У Хјустону су уличне акције биле прилично интензивне – реч је о родном граду Џорџа Флојда. Управо та трагедија изазвала је талас немира у Сједињеним Америчким Државама.

Прича о тетоважи већ је друга вест која има везе са „посебном улогом Руса“ у тренутним нередима.

У уторак је власник руског ресторана „Пушкин“ у Сан Дијегу одбранио свој локал од хулигана и демонстраната који су протестовали у том јужном калифорнијском граду. Фотографија на друштвеним мрежама је била потписана: „Руска мафија се брани пуном паром“. Сам власник ресторана Ајк Газарјан је навео да то није тачно и да је то написао његов колега од преко пута.

„Они су видели да Руси стоје преко пута, штите бизнис и једноставно су решили да их назову мафијом“, рекао је Газарјан.

Поводом наводног „руског трага“ огласио се и амбасадор Русије Анатолиј Антонов који је категорички одбацио све оптужбе да је Русија на било који начин умешана у протесте који се тренутно одвијају у Америци.

Извор: sputniknews.com