Како је могуће да се свуда врши погубљење верских фанатика… само у Црној Гори такве поштују“

„Оно што је био Хитлер за Јевреје, то је лично Јоаникије за Црну Гору и Црногорце… Знате ли господо да свуда у свету се верски фанатици требе и погубљују, од Јемена, Ирана, Ирака, Сирије до Либије и Египта„, написао је на чистој екавици, овај, по свему судећи, „комита“ са пребивалиштем у Србији.

У истом посту, напао је Владику Јоаникија да је, као бивши студент Богословског факултета, добио инструкције управо у Београду, да врбује „омладину, заблуделе, сј..ане људе“, додајући и следеће:

„Како је могуће да се свуда врши погубљење верских фанатика… само у Црној Гори такве поштују„.

Принтскрин Фејсбук

На крају, „Ђордано Бруно“ је поставио пред фејсбук заједницу ултиматум:

„Резиме: Постоје две опције у вези овог злотвора: Или ће Јоаникије да покори и уништи Црну Гору и све народе тамо сем једног, или ће он бити ПОГУБЉЕН у скорије време. Бирај Црна Горо, хоћеш ли да живи само један крволочни брадати удбашки поп, или цео народ у Црној Гори. Одлучи се сад или никад?“

Демократски фронт саопштио је да су добили, из више извора, информације да одређене криминалне структуре, планирају одређене акције којима би изазвали нестабилност у Црној Гори

Принтскрин Фејсбук

Принтскрин Фејсбук

Принтскрин Фејсбук

Тада је ухапшен након литије у Никшићу на којој се окупило више од 10.000 верника и тиме ушао у историју Црне Горе као први српски владика који је утамничен у 21. веку.