TopVesti

Бил Гејтс одавно предвидео смртоносни кинески вирус и уложио милионе у вакцине (VIDEO)

Светски медији преносе како је амерички милијардер Бил Гејтс унапред предвидео појаву новог вируса која би могла да изазове пандемију.

Наиме, 28. децембра 2018. године у часопису „Сајенс алерт“ Бил Гејтс је објавио резултате истраживања његове фондације за борбу против светских пандемија.

Наиме, Гејтс је тада упозорио да би у наредној деценији могла избити мегапандемија неког смртоносног вируса, који би у првих 6 месеци однео 30 милона живота и наставио експоненцијално да расте. Како би спречио овај сценарио, Гејтс је уложио 12 милиона долара у центар за истраживање вируса и израду вакцина за борбу против њих.

Уз презентацију је објављена и видео-симулација пандемије, по којој настанак и иницијално ширење вируса почиње у централно-источној Кини, одакле се брзо, у прва 2-3 месеца, шири ка Индији, Јапану, Немачкој и Француској, а потом и по целом свету.

Пре неколико месеци Гејтс је објавио нову симулацију под именом „Догађај 201“, као план борбе за предстојећу пандемију. Том приликом су „Џон Хопкинс центар за здравље“, фондација „Светског економског Форума“, и „Фондација Била и Мелинде Гејтс“ 18. октобра 2019. године у Њујорку одржали предавање и мултимедијалну презентацију о глобалној пандемији.

Извор: rs.sputniknews.com