Vesti

(ВИДЕО) Млади активиста ДПС-а из Пљеваља, Милан Лечић, вратио чланску карту и поручио: Ко хоће часно, никад није касно!

„За вријеме мог чланства у ДПС-у нијесам био сагласан са многим активностима поменуте партије. Погађала ме дискриминација усмјерена према суграђанима који су неистомишљеници. Такође, селективна примјена правде према слободним учесницима литија изазивала је у мени губитак духовног интегритета“, поручио је он.

Милан Лечић (Фото: ИН4С)

Бивши млади активиста ДПС-а из Пљеваља, Милан Лечић, данас је вратио чланску легитимацију овој партији након што је више година био њен члан.

Доношење антиуставног и противцрквеног „Закона о слободи вјероисповијести“ је пресудни разлог оваквог његовог потеза.

„Овај закон не може да прихвати ниједан вјерник. Он се коси са свим међународним конвенцијама, позитивним законским прописима, начелима бона фидес, због тога, сматрам да је неприхватљиво бити дио тима који угрожава част и морал свих вјерујућих људи“, истакао је Лечић за ИН4С, и додао:

„За вријеме мог чланства у ДПС-у нијесам био сагласан са многим активностима поменуте партије. Погађала ме дискриминација усмјерена према суграђанима који су неистомишљеници. Такође, селективна примјена правде према слободним учесницима литија изазивала је у мени губитак духовног интегритета“.

Лечић је изјавио да би опстанак „Закона о слободи вјероисповијести“ трајно урушио правни систем Црне Горе, а православну цркву дискриминисао у односу на друге вјерске заједнице.

„Овим својим поступком позивам све слободне грађане који мисле добро овој држави, која се више воли на начин који сам ја прихватио, јер је то једини сигурни и исправни пут чувања, будућег опстанка и заштите заједничких интереса слободних грађана. Ко мисли добро Црној Гори и њеним грађанима понаша се у складу са моралним начелима части и поштења“, рекао је он, и поручио:

„Ко хоће часно, никад није касно! За будућност Црне Горе! До побједе! Не дамо светиње!“