Izbor UrednikaTopVesti

ВЛАДИКА АТАНАСИЈЕ поручио пред Вучићем: Косово ће издати само кукавица! (ВИДЕО)

“Можда ме се сјетиш, није било давно, стао си пред дијете српско православно. Ја у тебе гледам, шиптар нам пријети, а ти мени кажеш знаш ли ко те брани… мене руком грли Владика најдражи и мантијом брише сузе с мога лица, Косово ће издат само кукавица,” порука је са Косова коју је данас у свом говору прочитао владика Атанасије Јевтић на сахрани митрополита Амфилохија.

Владика Атанасије је рецитовао песму „Косово ће издати само кукавица“ коју је Милутин с Косова посветио Амфилохију и тиме данас послао јаку поруку свима присутнима испред Храма, посебно политичарима јер они воде народ и Србију, али свим верницима који су узвикивали „Не дамо светиње!“.

– Амфилохије је био косовски јунак који се испео на косовски вис и голим рукама сахрањивао косовске мученике и до задњег даха преклињао да не заборавимо косовски мит и једном дату реч. Косово је небеско решење српског питања – поручио је академик Матија Бећковић.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије сахрањен је данас у крипти Саборног Храма Христовог Васкрсења у Подгорици. Дан жалости проглашен је у шест општина.

Тело митрополита јуче је пренесено у Саборни храм, око 14 сати данас је спуштено у крипту, а на хиљаде верника из целе Црне Горе и околних земаља дошло је да му ода почаст. Опело „Ђеду“ служило се испред Храма, међу његовим народом.

Народ се од „Ђеда“ опростио речима „Не дамо светиње!“