Vesti

Вучић: Данас је Војска Србије десетоструко јача, мој циљ је да буде још снажнија

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија још није купила ПВО систем ФК-3 из Кине већ да размишља о тој набавци.

Упитан за упозорење амбасаде САД у вези потенцијалне набавке система из Кине, Вучић је рекао да систем ФК-3 није на списку за санкције надлежног америчког министарства.

– Сваки пут кад одлучимо да нешто купимо, увек неко има нешто против. Још нисмо купили ФК-3, размишљали смо о томе и видећемо још колико новца имамо – казао је Вучић новинарима у Београду после обиласка радова на реконструкцији Савског трга у Београду, јављају Новости.

Коментаришући критике дела опозиције у вези извоза наоружања и војне опреме у Јерменију а које је касније коришћено у сукобима те земље и Азербејџана, Вучић је упитао „у чему је игра да један део тајкунских медија под контролом тајкунских политичара свакодневно води кампању против одбрамбене индустрије Србије“.

– Све то раде да би Бугари узели део тржишта па да би после кукали како Крушик нема посла. Која је то земља којој по њима, смемо да продамо оружје? Ми се стриктно држимо прописа коме извозимо, ко је крајњи корисник – казао је председник Србије.

Наводећи да у одбрамбеној индустрији Србије ради 17.000 људи, Вучић је казао да је његов посао да гради „неупоредиво снажнију војску“

– Они су уништавали нашу војску, ракете Стрела су уништавали за 156 долара. Данас је војска десетоструко снажнија него пре седам или осам година али нисам ни близу тога да сам задовољан нити да кажем како је то на добром нивоу – казао је Вучић, пишу Новости.