Vesti

Вучић поново крши Устав залагањем за поделу КиМ

Изјава долази поводом настојања чланица ЕУ да се убрза решавање косовског питања и чињенице да сугеришу Србији шта би требало тим поводом да уради.

„Сваки родољубиви човек у овој земљи би волео да ми одлучујемо о својим питањима и правима. Они кажу ‘ви ћете ово или оно’, а онда само можете да се насмејете и угризете за језик. Лепо је што су они све одлучили, али за нешто ће, ипак, морати да се пита и Србија“, рекао је председник Вучић.

Подсетио је да ће, на крају, грађани и руководство Србије, као независне и суверене земље, доносити одлуке.

Србија, каже, мора да разговара са свима, али треба да знамо на чему ЕУ заснива свој оптимизам када жели да убрза процес решавања косовског питања.

„Ја до сада нисам видео никакав предлог. Реално је да седнемо и разговарамо, али да не постоје никакве таксе, нити ограничења. Ја сам спреман увек, мени је држава важнија од странчких и других питања“, рекао је Вучић у Новом Пазару одговарајући на питања поводом Лајчакове најаве да би до краја јуна могао да се настави дијалог са Приштином и да чланице ЕУ желе да се процес убрза.

Вучић је поновио да су се увек велике силе мешале у наше унутрашње ствари и зато је поновио свој став да Балкан треба препустити балканским народима.

Примаков тражио Вучићу прелазну владу, сада преузима Србију; Вучић: Не мешам се
Александар Вучић није био много речит на питање новинара како коментарише да је Русија као првог човека за Србију поставила Јевгенија Примакова, човека кога су својевремено Вучићеви таблоиди напали

Подсетио је, иначе, да су два српска великана због такве политике страдали у прошлости – краљ Александар и Светозар Марковић.

Упитан за став ЕУ о непроменљивости граница, он је иронично приметио:

„Хвала им на границама, нисам знао да це тако снажно да подрзе интегритет Србије“, поводом чињенице да Србија као чланица УН има своје међународно признате границе, које су, међутим, доведене у питање управо признавањем тзв. Косова и од земаља чланица Европске уније.

„Као што су се они правили наивни, можемо и ми да се правимо наивни наредних сто година“, додао је.

Ипак, каже, није сигуран да то свима одговара.

„Зато сам предлагао компромисно решење, али видим да они нису спремни о компромисима да разговарају“, закључио је Вучић.

Извор: tanjug.rs