Vesti

Вучић: Следеће године од Београда до Ужица за сат и 45 минута

После завршетка деонице ауто-пута од Прељине до Пожеге, грађани ће од Ужица до Београда путовати око сат и 45 минута, изјавио је данас председник Александар Вучић и додао да је кинески извођач „CCCC“ обећао да ће радове завршити до краја следеће године.

Вучић је током обиласка радова на тунелу Лаз на тој деоници, рекао да је „невероватно“ за које време ће се стизати од Ужица до Београда и додао да после тога остаје да се реши јужни део Златиборског округа, Нова Варош, Пријепоље, пишу Новости.

„Из Пожеге треба да идемо ка Ариљу, Ивањивци, Новом Пазару, а остало је 107 км до границе са Црном Гором“, рекао је Вучић.

Он је казао да је тунел Лаз најтежи за изградњу, али да ће значити свима који живе у Моравичком и Златиборском округу, свима који живе у западној Србији, посебно због пута ка Црној Гори.

Вучић је навео да је кинески извођач обећао да ће завршити радове до краја следеће године и додао да „кинеске пријатеље држи за реч“.

Како је рекао, компанија „CCCC“ се „кандидовала“ и за 107 км пута од Пожеге до Бољара на граници са Црном Гором, као и за фрушкогорски коридор.

Фото: Инстаграм

„Људи се питају зашто се толико чека на тих 107 км, то је скупље него 500 км у Војводини, а немамо много становника и исплативост пута„, рекао је Вучић.

Вучић је казао да ће на деоници Пожега-Прељина бити шест мостова, и да ће ауто-пут бити „откровење“ за возаче, јер ће коначно моћи да виде природу тог краја.

Амбасадорка Кине у Србији Чен Бо истакла је да је градња аутопута од Пожеге до Прељине веома важна за економски развој и додала да компаније „CCCC“ дуго ради на поројектима у Србији.

Подсетила је да су изградили Пупинов мост и део пута Обреновац – Сурчин.

Председник је током обиласка истако:

„Ово је најдужи тунел у Србији од 2.850 метара и свакако најтежи за градњу. Крајем следеће године од Београда до Ужица ће се стизати за сат и 45 минута. Обишао сам радове на изградњи тунела „Лаз“, код Чачка, у оквиру будућег ауто-пута од Прељине до Пожеге, пресрећан колико се Србија развија“, казао је Вучић.