Vesti

Грци туку НВО либерале, јер су шверцовали мигранте! Беже са острва Лезбос (ВИДЕО)

Насилни инциденти, највише усмерени према активистима анти-сувернистичких организација које превозе мигранте, све више ескалирају на острву Лесбосу, након што је Турска одбила затворити своју границу према Еуропи за имигранте жељне лагоднијег живота на нашем континенту.

У суботу су локални становници Лесбоса запалили прихватни центар за имигранте којим управља швајцарска невладина организација Оне Хаппy Фамилy.

Из организације тврде да, иако је дошло до озбиљне штете у прихватном објекту, нису забилежене озбиљније озледе запослених или имиграната, наводи се у извештају агенције Францеинфо.

Напад је уследио само дан након што су двојици становника Лесбоса изречене тромесечне условне казне због претњи и насиља према про-миграцијским политичким активистима и новинарима.

Константинос Алванопоулос, један од људи које је суд осудио, бранио је своје поступке рекавши у коментарима за Ле Фигаро: „И даље ћу бранити своју домовину као Грк. Већина невладиних организација овдје делује попут шпијуна. Ти гангстери морају да напусте острво.“

Адвокат двојице мушкараца рекао је да су обе стране постигле споразумно решење питања које је укључивало јавно извињење за постуке те двојице оптужених.

Ефи Латсоудим, чија невладина радикална организација Лесбос Солидаритy управља имигрантским кампом Пикпа, тврди да су два аутомобила која припадају организацији вандализована током викенда, а друге групе становника претиле су чланове организације да ће имати последице уколико наставе да угрожавјау безбедност Грка.

Напади су навели неке невладине организације да у потпуности напусте свој рад на отоку, укључујући скупину Рефоцус, коју води Доуглас Херман.

Последњих дана пријављено је и насиље између различитих група имиграната, укључујући инцидент између 21-годишњег и 19-годишњег имигранта у којем је старији мигрант оштрим предметом избо тинејџера, услед чега је дотични хоспитализован.

Извор: Dnevna Gazeta/Le Figari/Tribun.hr