Vesti

ДОКТОР КОН ПОДНЕО ОСТАВКУ: Гнев се уместо на вирус и ситуацију окренуо према мени

Епидемолог Предраг Кон поднео је оставку, како каже због напада на њега и здравствени систем. Он је одлучо да се повуче и препусти другима да воде пандемију.

„Губим стрпљење“, рекао је Кон за Пинк, поводом поста на Фејсбуку у којем је написао да је време да се повуче и препусти другима да воде пандемију.

Он рекао да је људима очигледно лакше да увек траже кривце и да опсују некога, него да се осврну на сопствену одговорност.

„У овој ситуацији сви су нешто криви, али ово је виша сила, сама појава вируса. Друштво треба што више да се скупи, да буде зајено, да се одбрани од воируса, а ми смо као друштво издељени“, рекао је Кон.

Кон је раније на фејсбуку објавио је да је време да се повуче и препусти другима да воде пандемију, а на тај потез су га, како је навео на фејсбуку, навели напади на њега и Кризни штаб, посебно након продора корона вируса у Геронтолошки центар у Нишу.

Како Пинк сазнаје, да ће председник Србије Александар Вучић дати све од себе и молиће га да настави да ради свој посао у овим тешким данима за Србију.

Полицијски чaс од 108 сати, од четвртка до следећег уторка. Да ли нам се спрема најригорознија мера забране до сада прочитајте ОВДЕ.

Извор: Пинк