Vesti

„ДОЂЕШ ВЕРТИКАЛНО, ОДЕШ ХОРИЗОНТАЛНО“! Савезник Ирана послао језиву поруку америчким трупама које пристижу на Блиски исток!

Шитска милитантна и радикална организација Хезболах из Либана, један од најоданијих савезника Ирана у региону Леванта послала је путем друштвених мрежа бруталну поруку америчким војницима, који у све већем броју пристижу на Блиски исток.
Наиме, на фотографији, која је компилација две слике виде се амерички војници који се укрцавају у транспортни авион Ц-17 и на другој испод те како амерички војници износе сандук са убијеним војником из истог типа транспортног авиона. Хезболах се потрудио и да поруку илуструје једном реченицом: „Дођеш вертикално, одеш хоризонтално“, са којом су поручили јасно, шта чека восјку САД-а ако дође до ограниченог или евентуално тоталног рата између Сједињених Држава и Ирана.

Напетост расте, после хируршке прецизне ликвидације иранског команданта Сулејманија једног од стратега уништења Исламске Државе у Сирији и Ираку, који је убијен другог дана нове 2020. од стране америчког дрона.

Док иранска револуционарна гарда и елитна „Кудс“ јединица прети осветом, на Блиски исток стиже све већи број америчких војника. САД су такође данас послале шест стратешких бомбардера Б-52 у базу Диего Гарсија у Индијском океану како би били спремни за евентуалну акцију против Ирана.

Хезболах (Фото: Јутјуб)