Izbor UrednikaTop

ДР ЖУЈОВИЋ БЕЗ МИЛОСТИ О МИТРОВИЋУ: Они се иживљавају, а после ми морамо да их лечимо!

Прошлу ноћ обележила су груба кршења епидемиолошких мера, па је тако у једном клубу због журке с чак 700 људи интервенисала милиција, док се у другом случају све завршило на томе што се прославом похвалио сам огранизатор, власник телевизије Пинк, Жељко Митровић. Коментаришући ове догађаје пуломолог Дејан Жујовић поручује да су такве ствари у овом тренутку неморалне и да највише испаштају лекари који месецима не скидају скафандере.

Жељко и Милица Митровић синоћ су у у свом дому направили журку поводом рођендана ћерке Кристине, а како се Митровић јавно похвалио, на прославу су били позвани “сви Кристинини пријатељи из Лондона”.

Забрана окупљања више од петоро људи у затвореном простору не само што није Митровића спречила да организује овај, судећи по фотографијама и снимцима не тако мали скуп, већ га није спречила ни да се тиме отворено похвали на друштвеним мрежама.

Први коментар пулмолога др Дејана Жујовића на овај догађај било је иронично питање: “Не знам да ли Жељково озонирање делује на енглески сој коронавирса?!” и наставио у истом тону:

“Он сигурно има ефикасне методе против сваког соја коронавирса, сигурно им је поделио Фанту…”

Нагласио је да чињеница да ли неко има новац или нема га не штити бико коју особу од короне, као ни људе око њега.

“Пинк је својевремемо био извор заразе, упркос свим Митровићевим генијалним изумима”, каже Жујовић и поручује Митровићу:

“Ок, дечко, прави све, сутра кад будеш јурио ВИП ложу, негде да те сместимо, јави се. Ми смо и овако направљени да би то радили, да би служили. Кад затреба да се изложимо опасности, да умремо ако треба, није проблем ни то. Све само да бисте ви били срећни.”

Прослава рођендана ћерке Жељка Митровића, синоћ, на жалост, није била једини пример кршења забране окупљања, већ је у локалу у Улици Илије Гарашина након 20 сати комунална милиција затекла око 700 особа.

“Жао ми је ових мојих мученика који под скафандерима раде и даље. Сутра треба да одем на комеморацију преко стотине мојих колега, а они се иживљавају и за*ебавају”, каже пулмолог који је од почетка епидемије провео огроман број сати у црвеној зони и сам прележао корону.

Каже да са сигурношћу зна да ове појаве нису реткост и да су ‘такве ствари неморалне у ово време”.

“Ако ти је важно да се гураш у тесном простору слушајући турбо фолк, ок. Али кад ми сутра завршиш у болници треба да знаш да ћу ја због тебе пропустити можда рођендан свом детету или хиљаде мени важних догађаја, све због тебе таквог какав јеси”, поручио је Жујовић свима који учествују на оваквим окупљањима и додао:

“Ако то није одраз једног себичлука, не знам шта је.”

Жујовић је на крају позвао “све те клабере” да сута у 12 сати и 5 минута дођу на “афтер парти” у Немањину 11 где ће бити држана комеморација преминулим лекарима.

Стране банке сваке године изнесу око 630 милијарди евра чистог профита! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs