Vesti

„КАКО СЕ ПРАВИЛО КАЖЕ ИРАН ИЛИ ИРАК?“ Бајден направио нови гаф, не зна где гину амерички војници! (ВИДЕО)

У говору на Флориди у коме је промовисао анонимну причу из Атлантика о Доналду Трампу који назива ветеране „губитницима“ и „гадовима“, Џо Бајден је обогатио своју листу гафова, мешајући Иран и Ирак.

Бајден је погрешио читајући свој дневни распоред за који је рекао да садржи свакодневна обавештења о страдању америчких трупа у иностранству.

„Америчке трупе умиру у Ирану и Авганистану, 6000, данас, 923“, рекао је бивши потпредседник и бивши сенатор, који је гласао за ирачки рат. „Не приближно 6.900–923, јер је сваки од ових палих анђела напустио породицу, напустио заједницу. За тим столом је сада слободно место “.

„Џо Бајден не зна разлику између Ирана и Ирака, али жели да буде председник Сједињених Држава“, твитовао је корисник Твитера Џоел Фишер.

Као што су неки приметили на друштвеним мрежама, ово је други пут да је Бајден збунио две државе у говорима везаним за спољну политику. У јануару се два пута осврнуо на Иран када је говорио о гласању у ирачком парламенту.

Бајденову оригиналну подршку рату у Ираку и његове вербалне гафове искористили су Доналд Трамп и други критичари који се противе овом потенцијалном председнику.

Још један гаф истакнут на друштвеним мрежама из говора у уторак био је када је Биден назвао своју потенцијалну администрацију „администрацијом Харис-Бајден“. Прошло је мање од једног дана након што је њихов кандидат за потпредседницу Камала Харис позвала њихов одбор „Харрисова администрација“ пре него што је брзо исправљена.

„Не грешите“, објавио је на Твитеру Доналд Трамп Јр. реагујући на збуњеност.

„Иронично, ово је најозбиљнија ствар коју је рекао за неколико недеља“, додао је аутор Дејв Рубин.