Uncategorized

Кисић Тепавчевић: Ако овако наставимо, ускоро се ближи крај епидемије

Заменица директора Института за јавно здравље „Батут“ др Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је да су бројеви у вези са стањем вируса корона у Србији стабилни, чак и у благом паду, али да то не сме да нас завара.
„Ако наставимо да поштујемо мере, извесно је да се ускоро ближи крај ове епидемије“, рекла је на конференцији за новинаре Кисић Тепавчевић.

Она је навела да апел није само за викенд да поштујемо све што треба, оцењујући да је највећи број грађана схватио своју улогу.

Истакла је да се нада да ће мере врло брзо да покажу ефекте и да се, ако овако наставимо, ускоро ближи крај епидемије.

У Србији још 201 оболели и један преминули, укупно 2.867 заражених (ВИДЕО)
Од почетка епидемије број оболелих у Србији расте. Уведено је ванредно стање и предузете су мере за спречавање ширења заразе

„Пратимо сва актуелна сазнања широм света, имамо радне групе, свако из своје области прати најновије информације из свих области које имају везе са овим вирусом, извештаје добијамо на дневном нивоу“, навела је Кисић Тепавчевић.

Кон: Добро смо, али и даље стриктно у мерама
Епидемиолог Предраг Кон каже да се бележи пети дан да је крива оболевљана од корона вируса заравњена, али да морамо бити врло стриктни у мерама.

„Ми смо добро. У целој овој ситуацији ми јесмо добро. Надаље морамо да будемо врло стриктни у свим мерама које смо испланирали“, рекао је Кон.

У Србији је, према најновијим подацима, још једна особа преминула од последица новог вируса корона, чиме је укупан број умрлих повећан на 66. Заражена је још 201 особа, тако да је укупан број оболелих повећан на 2.867.

Извор: tanjug

Ознаке: Дарија Кисић Тепавчевић, заражени, коронавирус