Izbor UrednikaTopVesti

Кнежевић поручио Вучићу: Нећемо се повући пред тобом, народ креће у патроле! ВИДЕО

Скуп грађана и Народних патрола против мигрантског насиља и чишћење парка испред Економског факултета је пријављен и одобрен од полиције за недељу од 17 часова, завршен је око 18 часова, мада је парк дуго био пун грађана, пре свега комшија који годинама имају проблем са мигрантима и њихове су жртве. Полиција је иначе склонила све мигранте одатле неколико сати раније, кажу станари околних зграда.

Снаге полиције су присутне и због непријављеног протеста НВО (Антифа) и левичара, који су најавили контрамитинг.

Снаге Жандармерије су под пуном опремом за разбијање демонстрација, 15 полицијских возила и припадника полиције, налазе се у парку код Економског факултета.

„Никада се нећемо повлачити пред тобом Вучићу! Не можеш да нас спречиш да идемо нашим улицама док мигранти могу! Једном си нас спречио да славимо Васкрс, већ је кренула кампања да нас затвориш и за Божић, док преговарате о Косову и увозите мигранте! Ниси ти Вучићу држава већ овај народ овде! Нисте пустили народ овде да приђе, али ако вам буде пало на памет да опет због короне затворите земљу, доћи ће нас 500.000! „, рекао је Дамњан.

„Ево кад ми кренемо у патролу као данас, видите како нема миграната у овом парку где су иначе?! Како су их сад склонили нелегалне мигранте чим је народ извршио притисак! Зато треба да подигнемо свест о томе и будемо сложни, само погледајте ко од чега живи и све ће вам бити јасно! Хвала сам свима из Народних патрола, Србин.инфо и Дејану Златановићу који нас прати од почетка, многим манастирима који су уз нас. Зхавалан сам ај тијевцима који нам помажу да направимо апликацију на Телеграму где су мигранти и да сви видимо ако се не дај Боже десе напади. Пустили су кољаче и ИСИС терористе да безу докумената уђу у нашу државу, има и нормалних, али има и оваквих“, истиче Кнежевић.

На скупу су и ратни војни ветерани који су објаснили колико су понижени и обесправљени за разлику од миграната.

Шта кажу комшије?

Део станара околних зграда  су ушли су у вербалну расправу са левичарима (Антифом) који бране мигранте без личних карата и често наоружане ножевима којима насрћу на Београђане који живе у близини или туда пролазе. Комшије су подржале акцију Народних патрола и због тога што мигранти остављају огромно ђубре у парку тако да народ одавно не може ни да га користи у свом граду. Београђани су рекли НВО бранитељима илегалних миграната да држава не функционише и да они морају да ствар узму у своје руке јер су угрожени њихови животи и имовина свакодневно од стране миграната којима се ни идентитет не зна, а често долазе (и овде се воде као ратне избеглице) из земаља у којима уопште нема рата попут Алжира, Марока, Туниса, Египта…

Дамњан Кнежевић је рекао да на полицијским пунктовима грађани треба да кажу да иду на скуп чишћења парка који је пријављен.

Како јавља наш извештач, једна особа је приведена јер је код себе имала сузавац, који је легално купити и поседовати.

Ипак, после пола сата од привођења, особа са сузавцем у поседу је пуштена на слободу.

Извор: srbin.info