TopZivot i Stil

Коронавирус је изашао из кинеске лабораторије тврди добитник Нобелове награде за медицину!

Професор Лик Монтањијер, добитник Нобелове награде за медицину, тврди је да се коронавирус није природно појавио преносом са животиња на човека. Према његовим речима, вирус је створен из ДНА ХИВ-а у лабораторији у Вухану, специјализованој за ово подручје.

Илустрација (Фото: Синхуа)

У четвртак, 16. априла, у интервјуу за страницу Why doctor, виролог Лик Монтањијер објаснио је разлоге због којих верује да је коронавирус створен од нуле у лабораторију у Вухану, користећи ХИВ ДНК. Он је награђен Нобеловом наградом 2008. године за свој рад на вирусу АИДС-а (ХИВ).

Професор је уверен да цела истина није откривена о новом коронавирусу. “Лабораторија Вухан специјализовала се за ову врсту вируса од раних 2000-их. Они имају стручност у овом подручју.” То га је подстакнуло на анализу геном вируса.

Уз помоћ математичара Жан Клода Переза, “претражио је редослед” коронавируса, који је садржавао ДНК другог вируса, наиме ХИВ-а. Према његовим речима, индијски су истраживачи покушали објавити пуни геном вируса, с истим закључцима, али морали су се повући.

Професор Лик Монтањијер понавља своју тврдњу на Cnewsu

Позван овог петка, 17. априла на CNews, виролог је говорио о “манипулацији” вирусом. Ако главни след заиста садржи “класичне елементе” који долазе посебно из слепог миша, он садржи и елементе ХИВ-а, што према њему није “природно”.

Признаје, међутим, да не зна тачно тко је и зашто намерно модификовао вирус. Његова је хипотеза да су ти научници настојали развити вакцину против ХИВ-а.

Ова се верзија стога противи оној која се данас најчешће користи, према којој се пренос вируса одвијао на тржишту дивљих животиња у Вухану.

Студија Индијаца коју је критиковала научна заједница

Студија индијских истраживача заоиста је објављена 30. јануара на веб страници biorhiv. org, од које је данас остао само закључак јер је на њих извршен притисак. Тврдили су да сличност аминокиселинских остатака ХИВ-а и нових коронавируса “вероватно није случајна.”

Закључак који је критиковала научна заједница, посебно биолог Тревор Бедфорд. „Хиљаде мутација расподељено је у геному. Ако нешто дизајнирате, не бисте то учинили. Нема доказа о генетском инжењерингу, то изгледа као нормална еволуција”, рекао је Америчком удружењу за напредак науке.

Напад мејнстрим научника на професора Лик Монтањијера?

Професор Лик Монтањијер није први пут у контраверзној ситуацији. У 2017. години, мање од 100 академских научника поделило је огорчење због овог истраживача који отворено заступа страну која жели испитати вакцине. Професор Луц Монтагниер је давно изјавио да добар имунолошки сустав успијева “ријешити вирус ХИВ-а у неколико тједана”.

Коронавирус се полако, али сигурно повлачи у скоро свим земаљама. Портал Логично је један од ријетких медија који је коронакризу испратио на најобјективнији могући начин. Ако не дође до другог вала, запечети ће анализа статистика и свођење рачуна, што ћемо такођер пратити и информирати вас.

 

Извор: logicno. com