TopVesti

Корона се појавила у Италији још у децембру! Први случајеви откривени у Лигурији (ВИДЕО)

Присуство вируса ковид-19 у Лигурији датира пре првог званичног случаја зараженог тим вирусом у Италији, изјавио је гувернер тог италијанског региона Ђовани Тоти, позивајући се на прелиминарне резултате три истраживања.

Како је наведено, резултати истраживања указују да би први случајеви заражених ковидом-19 могли да датирају још крајем децембра, а не из периода крајем фебруара како се веровало раније.

„То значи да је наш регион погођен епидемијом прилично рано, али да се веома добро држао, упркос потешкоћама“, изјавио је Тоти.

Лигурија са око 1,6 милиона становника, која је надомак најтеже погођеног италијанског региона Ломбардије, до сада је забележила више од 9.400 случајева заражених, а око 1.400 је умрло од последица вируса ковид-19.

Дан раније италијански медији су пренели да је студија Поликлинике Милана показала да је сваки 20. давалац крви у Милану развио антитела на ковид-19 пре првог званичног случаја у Италији крајем фебруара.

Први званичан случај зараженог вирусом ковид-19 у Италији забележен је у Кодоњу 21. фебруара, градићу Ломбардије на северу Италије.

У Италији, једној од најтеже погођених земаља пандемијом, од почетка кризе са вирусом ковид-19 заражено је око 228.000 људи, од којих је више од 32.000 умрло од последица тог вируса.