Izbor UrednikaVesti

КРВАВИ ЈУН У ПУСТИЊИ: Џихадисти напали сиријску војску! Асадове снаге брутално узвратиле! На десетине мртвих! (ВИДЕО)

Најмање шест припадника Сиријске арапске армије (САА) је погинуло, а више од 10 је рањено у нападу Исламске државе на контролни пункт у близини града Итрија, који се налази на путу Хама – Алепо.

Жестоке борбе се воде у Сирији (Фото: Јутјуб)

Локални медији наводе да је у сукобима погинуло и неколико десетина чланова Исламске државе.

Међутим, провладини медији пренели су да су терористи у овом нападу претрпели велике губитке, док се не наводи број настрадалих међу припадницима сиријске војске.

Један војни извор је навео да су напади Исламске државе у пустињским областима централне Сирије постали велики проблем за САА.

У претходних неколико недеља, САА и њени савезници су имали акције чишћења терена од припадника ИД у источном Хомсу, јужној Раки и западном делу Деир Ез-Зора. Ова акција провладиних снага натерала је терористичке групе да се преусмере на источну Хаму.

Војни извор је истакао да и поред акција САА очекује да терористичке групе наставе са нападима на провладине снаге. Он је додао да влади у Дамаску можда недостаје војни ресурса да очисти читаву пустињу од челија Исламске државе.

САА мора да задржи велики део својих снага у Идлибу, у региону Африна и на североистоку Сирије, јер у овим подручјима влада велика напетост, коју изазивају разне терористичке групе које имају подршку турске војске.

Терористичке групе у овим подручјима често нападају провладине снаге и крше и онако крхко примирје, које је договорено још почетком марта у Москви.

Извор: Правда