Vesti

КУСТУРИЦА: Путине, не признај Косово, чак и ако Београд пристане на то!

„Надамо се да руски лидер Владимир Путин никада неће дозволити да Косово буде примљено у УН. То се не може дозволити чак и ако се из Београда шаљу сигнали Москви за неки или билатерални споразум“, рекао је редитељ Емир Кустурица у разговору са дописником Руске Газете.

Кустурица је у овом разговору поделио своју визију шта Срби данас очекују од Русије, пише Газета.

– Надамо се да руски лидер Владимир Путин никада неће дозволити да Косово буде примљено у УН. То се не може дозволити чак и ако се из Београда шаљу сигнали Москви за неки или билатерални споразум. Ми практично немамо контролу над већим делом Косова, и де факто је у њиховим рукама, а де јуре се не усуђујемо да их признамо ни после 100 година, откад су украли нашу историјску и духовну баштину – рекао је Кустурица за овај лист.

У тексту се наводи како је Кустурица написао филозофски текст о важности очувања истине у контексту непрекидног ширења запада на исток, прац́еног снажним информативним нападима.

– Ми (Срби) смо, заједно са Русима, остали део хришц́анске културе која није била уситњена центрифугом Атлантизма. И колико смо могли, остали смо ко смо – написао је он.