Izbor UrednikaVesti

Мариника Тепић: Вучић преко Жежеља од пара Телекома купио Курир

Четири дана пре него што је регистована куповина „Адриа медиа групе“ од стране Игора Жежеља, „Телеком“ је у билансу стања за 2018. годину исказао аванс од 14 милиона евра – рекла је данас потпредседница ССП Мариника Тепић на конференцији за новинаре.

– Пошто је у току релативизација тврдњи да је Жежељ купио “Курир” нашим новцем, ја ћу вам показати чињенице и врло јасне и експлицитне податке у вези свега. Игор Жежељ је регистровао куповину 4. јануара 2019. године. Само четири дана раније у билансу стања телекома за 2018. на позицији 15 исказани су дати аванси у износу од 14 милиона евра, а за претходну годину су аванси били 3 пута мањи – рекла је Тепић и показала папире који те тврдње доказују.

– Додатних 28 милиона евра у пословању Жежељеве фирме, годину дана раније имао је тек 2000 евра, одакле му 28 милиона евра, ко му их је дао, јер с обзиром да је његов приход био тек 600 милиона динара, не постоји основ ни да се задужи, а да успе да добије по закону 28 милиона евра. Ту није крај Жежељевих привилегија, јер он је постао и већински власник фирме Фајер флај продакшнс, која стоји иза изградње филмског града у Панчеву, за снимање филмова – рекла је она.

– Захтевам од Телекома и Жежљевих фирми да покажу све трансакције, уговоре и да ме демантују. Ја иза ове трвдње стојим. Шта крију ако је све транспарентно. Зашто се подаци крију као змија ноге – рекла је Тепић и позвала да се формира комисија која ће испитати рад Телекома.

Тепић је додала да има поруку за менаџмент Телекома:

– Немојте се прикривати иза кампања да се овде ради о нападу на Телеком. Обезвредили сте Телеком, довели га до просјачког штапа. Поднесите извештаје, дајте нам бруто биланске, дајте нам извештаје о авансима – навела је Тепић.

– Упутићу на све релевантне међународне адресе ове податке, јер се мора знати како се злоупотребљава имовина државе. Тражићу међународну експертизу, да сазнамо како се арчи наш новац – рекла је потпредседница ССП.

– Није ме нико контактирао из полиције и тужилаштва. Живимо у паралисаној и приватизованој држави. Уместо тужилаца ми прикупљамо доказе. Позив Жежеља сматрам притиском и латентном претњом и одбила сам га – јасна је Тепић, и додала да је СНС криминална организација која се само регистровала као партија.

– Ко то сада није схватио, отрежњење ће бити болно. Пропаганда која се пласира служи само да се одржавају на власти – рекла је Тепић.

На питање шта ће тачно међународним институцијама пренети, рекла је билансе стања из све три фирме.

– Да је Телеком дао аванс 10 милиона евра, да је фирма Игора Жежеља примила 10 милиона евра, а онда га проследила ћерки фирми која је четири дана касније купила Курир – рекла је потпредседница ССП.

Звао ме је одмах после напада Марковића, звао је мог супруга да тражи мој број телефона. Жежељ је преко емисара тражио мој број, а онда је звао мог супруга – рекла је Тепић, на тврдње новинарке Курира да је Жежељ никада није звао.

Извор: srbin.info