Vesti

Марковић: Ово је последње упозорење!

Премијер Црне Горе Душко Марковић упозорио је митрополита Амфилохија да не подстиче нереде у Црној Гори.

„Ово је последње упозорење митрополиту Амфилохију да не подстиче нереде“, казао је Марковић, преноси Спутњик.

Широм Црне Горе од петка се организују протести због усвајања Закона о слободи вјероисповјести.

„Позивам свештенство Српске православне цркве у Црној Гори да се врате у цркве и храмове, да позову вјернике да служе и да бораве у храмовима, да их не позивају на пружање отпора властима у односу на Закон о слободи вјероисповјести јер из цркава, храмова и њихових литургија излази на улице пројектују се нереди, напади на полицијске службенике, грађане и имовину. Позив за дијалог је отворен, а митрополиту савјетујем да не подстиче незадовољство и нереде. Ово је последња опомена у том смислу“.

Марковић је истакао да Црна Гора и њене институције „неће дозволити изазивање нереда, нападе на државне службенике, полицију и угрожавање државне имовине и ограничавања права других“.

„Поручујем грађанима, имајте стрпљења. Црна Гора је европска држава 21. вијека. Овдје неће бити никаквог сукоба. Овдје није никоме тијесно – ни Србима, ни Црногорцима ни Албанцима, ни Муслиманима –

Бошњацима, ни Хрватима ни било коме другом. Црна Гора је дом за све. Али у Црној Гори ће се поштовати црногорски закони, а не нечији други. Не брините за своју безбједност. Држава је ту да штити вашу сигурност и сигурност ваших породица“, поручио је Марковић.