Izbor UrednikaVesti

МАЈДАН: Мигранти покрали локални фудбалски клуб – шетали у дресовима и копачкама

ВЕЋА група миграната провалила је у свлачионице ФК Тромеђа у Мајдану, селу у општини Нови Кнежевац, и однела дресове, копачке и другу опрему, углавном ону која се могла обући. Виновници крађе, чија вредност премашује 20.000 динара, јуче су ухваћени и мигранати су одвезени у четири аутобуса у прихватне центре.

По речима Верице Ваш, раднице у месној заједници Мајдан-Рабе, пљачка се највероватније догодила у ноћи између четвртка и петка.

– Човек који чува просторије је у четвртак закључао све, а у петак смо приметили мигранта на улици како хода у копачкама и дресу, што нам је било чудно. Покрадена је опрема, мајице, дресови, копачке, испретуране су просторије – прича нам Верица. – Одмах смо обавестили полицију и упутили их на места где се мигранти најчешће крију. Највише њих је у напуштеној хали између два села. Сви су брзо реаговали и мигранти су ухваћени.

Као села на самој тромеђи Србије, Мађарске и Румуније, Мајдан и Рабе су у последњих годину дана преплављени мигрантима. Тачније, има их два до три пута више од укупно 180 мештана.

– Сада село не бисте препознали. То није исто село. Наши животи више нису исти – додаје Верица. – Мигранти су ушли у сваку напуштену кућу, уништили све што се могло уништити. Некада нико од нас капију није закључавао, спавали смо отворених прозора, сада на то не можемо ни да помислимо. Народ живи у страху. Преко дана је толико пусто, само се арапски чује. Више од сат времена чекамо у реду да уђемо у једину продавницу у селу. Ми стрпљиво стојимо, а они улазе без маске и држања дистанце.