Izbor UrednikaVesti

МЕДОЈЕВИЋ ОТКРИО: Славенко Бајић, који је тукао владику Методија, седео у аутомобилу и наређивао да се премлате грађани у Пљевљима (ВИДЕО)

Посланик Демократског фронта Небојша Медојевић рекао је да су ствари измакле контроли и да одређени центри моћи тешко злоупотребљавају људска права и примењују силу у Црној Гори.

Обраћајући се у име породице Огњена Мијатовића из Пљеваља, који је, како је казао Медојевић, брутално претучен од „десет киборга овога режима“ без повода. Он је истакао да у Пљевљима сви знају ко су полицајци који су тукли Мијатовића, наводећи да је „њихов командант Славенко Бајић који је тукао владику Методија, седео у аутомобилу 50 метара одатле и наређивао да туку грађане у Пљевљима“.

“Вама колеге из ДПС-а се обраћам. Шта мислите да се то сутра деси вашим члановима породице?”, рекао је он.

Он је казао да из ове ситуације постоје два пута – пут оружаних сукоба и пут политичких промена.

“Ако неко према вама примењује силу, и то људи који силу примењују брутално, само зато што другачије мислите, то води ка отпору… Ми смо мала земља, знамо ко је тукао кога и то ће изазвати велике проблеме у Црној Гори“, рекао је Медојевић.

Медојевић је казао да се не плаше „ни лопова, ни мафијаша, ни батинаша“, поручивши да ће „криминалци у униформама“ који су тукли народ, за то одговарати.

Он је потпредседнику Скупштине Бранимиру Гвозденовићу казао да Милу Ђукановићу поручи да насиљем и силом неће решити проблем у Црној Гори.

„Нас је срамота због вас. Због тога што не дајете могућност да у Парламенту комуницирамо и радимо на озбиљан начин… Ова држава је заштитила све грађане Црне Горе и створила могућност да идемо напред… Желите да не поштујете законе, а не водите рачуна о здрављу грађана. Немојте да вам политика буде у првом плану“, одговорио је Гвозденовић Медојевићу.

Председник клуба посланика Демократске партије социјалиста (ДПС) је казао да је здравље најважније у овом тренутку и да су јавна окупљања забрањена мерама Националног координационог тела.

Посланик Уједињене Црне Горе (УЦГ) Горан Даниловић је казао да је срамота за Црну Гору, насталу на владичанским подвизима, да држи у затвору владику будимљанско-никшићког Јоаникија на којега се позива и власт и опозиција.

„Немојте да се иживљавате над свештеним лицима. Одговор није политички. Ми се у том случају не питамо. Одоговор је народни и какав заслужујете“, рекао је Даниловић.

На колегијуму Скупштине је договорено да се поводом актуелне ситуације, јавности обрате представници посланичких клубова.

Он је питао зашто је у затвору владика Јоаникије са свештеницима, а не посланици против којих су поднете кривичне пријаве и који су позивали грађане на окупљања.

„Него онај који није позивао, који је смиривао… да се не направи ни једна ружна ствар…Ви ипак хоћете, нека ми опрости епископ будимљанско-никшићки због тога што га у политичком смислу, нажалост, доживљавате крупном рибом, да покажете своју снагу, да покажете одлучност да станете на пут разарања Црне Горе тиме, да држите у казамату владику“, казао је Даниловић.

Истакао је да то није ни јуначки, ни храбро, ни паметно, нити ће се ситуација смирити док је такво стање.

У име клуба посланика Демоса и Социјалистичке народне партије, Миодраг Лекић (ДЕМОС) је казао да ће се ова ситуација разријешити или логиком силе или логиком разума.

“А сила има два дела-акцију и реакцију… Ово коло које се заиграло је крајње рискантно. Видим га као реализацију једне партијске линије, која није требало да донесе ништа ново у Црној Гори него да скрене тему у изборној години о непостојању  комплетних институција, афера, корупције…“, рекао је Лекић.

Извор: Вијести