Izbor UrednikaVesti

МЕДОЈЕВИЋ: Ђукановић је национал-социјалиста – НАЦИСТА. Ево и зашто

Реторика Ђукановића, Марковића, Бошковића и Дармановића је школски примјер језика мржње, која јасно показује да се ради о старим комунистичким кадровима, који стављају знак једнакости између државе и Партије. Наставак опасне праксе стигматизације политичких опонената и етикетирања.
Ми смо у прошлости платили крваву цијену те матрице подјела и братомржње. Неупоредиво је више Црногораца страдало од братске руке, због политике, идеологије и различитих мишљења, него што је страдало од страних окупатора.

Тај дух братомржње, братоубистава, злочина, осуда, омразе, прогона мора бити једном за увијке замјењен дијалогом, поштовањем, толеранцијом, слогом, јединством, солидарношћу.

Да је Ђукановић имао било шта од државничког, он би на почетку пандемије позвао све лидере парламентарних странака и понудуо мораторијума на политичке сукобе и свађе и иницирао формурање Владе Националног јединства, како би се зајенички изборили са епидемиолошком и економском и социјалном кризом.

Нажалост, он је у овој кризи видио шансу да сачува власт и интезивирао је сукобе, подјеле и појачао репресију.

Очигледно, као антихрист и комуниста није могао да схвати да се Црна Гора промијенила, на боље.
Литије су довеле до промјене перцепције становништва. Обични, сиромашни људи, губитници транзиције осјетили су се као дио нечег великог, величанственог. Повратили су наду, достојанство. Ослободили се страха и почели да осјећају снагу народне слоге и јединства.

Народ од нас политичара тражи СЛОГУ и ЈЕДИНСТВО. Не желе подјеле, сукобе, прогоне, идеологије, партијске интересе, лидерске сујете. Желе мир, слогу, заједништво, желе да се чује њихов глас. Желе власт која ће поштовати њихова права и служити интересима народа. Презиру насиље власти, хапшења владика, прогон људи због објава на Фацебооку. Народ је сазрео и тражи ПРОМЈЕНЕ.
Ђукановић то није схватио. Наставља са бесмисленим оптужбама да је сваки Црногорац који је против његовог режима и ДПС – непријатељ државе, страни шпијун, агент, завјереник.

Дух народне слоге и јединства, подстакнут литијама, презире покушаје Ђукановића да насиљем наметне неки нови идентитет Црногорцима и да раскине све везе са нашом традицијом и славном прошлошцу. Да се одрекнемо Светог Петра Цетињског и Његоша. Све већем броју бирача ДПС је јасно да он само брани своју власт како би заштитио опљачкане паре од народа и државе и да је спреман да изазове рат у Црној Гори.

Зато је важно да упозоримо да ово што Ђукановић ради последњих пола године се зове НАЦИОНАЛ СОЦИЈАЛИЗАМ или јасније НАЦИЗАМ.

Зато је важно да се опозиција уједини и да на изборе изађе на једој листи. Тако се шаље порука и нашим грађанима, али и међународној јавности да ће се на изборима борити народ против диктатора. Ми из ДФ цијенимо да још има времена да се колеге из Демократа и УРЕ предомисле и да формурамо једну листу која сигурно побјеђује. На овим изборима се одлучује о судбини државе и СЛОБОДИ, а не о мандатима и партијама.