Vesti

МЕДОЈЕВИЋ: „Ђукановић је од глобалних сатаниста добио задатак!“

Ђукановић је нападом на Цркву оголио коначне намере, пише на Фејсбуку председник Покрета за промене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић.

Како даље наводи: „Од глобалних сатаниста добио је задатак да елиминише православно хришћанство из Црне Горе, да формира партијску “Цркву”, поунијати православце и ишчупа корене традиционалне Црне Горе“.

Како је додао, покушао је да разори све оно што је значила држава Црна Гора, прекине историјски континуитет, раскрсти са Црнојевићима и Петровићима, поништи нашу славну историју борбе за слободу, част и достојанство Црне Горе.

Према његовим речима, Ђукановић је умислио да на плацу који се некад звао држава Црна Гора, у муљу и мочвари ратних злочина, издаја, прљаве транзиције, пљачке, шверца, наркотрафикинга, прања новца, превара и лажи, направи неки свој приватни посед, у коме ће владати његова породица, а ми остали постати робови.

„И шта се онда десило? Пробудио се народ. Један по један подизали су главу, исправљали кичму, пружали један другом руке и почели да гласно вичу: “Устала је Црна Гора светиња се бранит’ мора – Мило лопове“. Корак по корак, дан по дан, човек по човек…кренула је река побуне. Народ тражи слободу!“, написао је Медојевић.

Слобода је наша светиња

„С друге стране режим је показао своје право лице. Лопови, бедници, издајници, сецикесе, убице, шпијуни, батинаши… Своју пљачку народа и државе бране криминалцима у униформама који пребијају мирни народ који само тражи своја права. Право на реч, на мишљење, на веру, на изборну вољу, на рад, на мир, на достојанство, на безбедност, на правду“, рекао је Медојевић.

Он истиче да је сваким даном све већи је број гласача ДПС који не подржавају полицијску бруталност против мирних грађана, убацивање бојних отрова у салу где тренирају деца од 11 година, пребијање људи који мирно седе у кафићу, ципелирање људи који су оборени на земљу и не пружају никакав отпор, ангажовање партијских силеџија да бије одборнике и мирни народ.

„ДПС остаје без огромног броја бирача који не подржавају напад на нашу Цркву и хапшење и прогон митрополита, владика и свештеника. Митрополит је више пута јасно поручио православном народу да не гласа ову безбожничку власт. Све већи број бирача ДПС се противи политичким одлукама НКТ које су јасно усмерене против литија, политичких протеста опозиције и против отварања границе са Србијом“, написао је Медојевић.

Он наводи да све већи број бирача ДПС види да је економска политика ДПС довела земљу до дужничког ропства и банкрота, а већину породица до екстремног сиромаштва. Све већи број бирача ДПС јасно уочава да Ђукановић нема подршку САД, ЕУ, Русије и да се са свих страна гомилају оптужбе о корупцији и нарко-криминалу.

„Први пут се удружују и јавно побуњују против полицијске бруталности и прогона Цркве, свештеника и народа, лекари, студенти, универзитетски професори, адвокати… Народ је одлучио да је доста терора, пљачке, подела и пропадања“, истакао је он.

Написао је и да народ лидерима опозиције шаље јасну поруку: Време је заједништво! Време је за једну листу! Време је за помирење и за победу.

„ДФ је већ јавно рекао да смо спремни да послушамо глас народа и да формирамо јединствену листу опозиције са угледним ванстраначким појединцима. Време је и да се остале релеванте опозиционе партије јавно изјасне да ли су за једну листу – за победу“, закључио је Медојевић.