Vesti

Мигранти бацају камење на грчку полицију: Нови сукоби на граници са Турском ВИДЕО

Припадници грчке полиције испалили су данас на граници са Турском сузавац на групе миграната, који су их гађали камењем, јавила је грчка телевизија Скај.

Власти нису дозволиле медијима да се приближе са грчке стране и држе их на удаљености од око километра, преноси Ројтерс и наводи речи сведока да се у ваздуху осећа мирис сузавца.

Грчка гранична полиција употребила је јуче сузавац на граници са Туском како би одвратила око 500 избеглица и миграната који покушавају да уђу у Грчку и ЕУ, пошто је Анкара ослабила контролу тока миграната на својој тероторији.

То је први пут да је једна тако велика група миграната и избеглица покушала масовно да пређе реку Марицу, што Грци сматрају директном последицом најаве турске владе да више неће спречавати мигранте који желе да дођу до Европске уније, након погибије 33 турска војника у ваздушном удару сиријскх владиних снага у Идлибу.

Грчка је јуче затворила прелаз Кастањес на граници са Турском, након што је велики број миграната покушао да уђе у ту земљу.