Izbor UrednikaVesti

Мигранти одсекли руку тинејџеру: „Бело копиле, ово је сада наша земља!“ (ФОТО)

Тинејџеру који је радио на сечењу дрвећа, одсечена је рука са секиром, након што је банда од 20 миграната напала четворицу белих младића у граду Рочдејл у Енглеској. Вођа расиста је мигрант по имену Хабибур Рахман стар 27 преноси Манчестер Ивнинг Њуз.

Рахман је жртву назвао „белим копилетом“ које је дошло у „његову земљу“. Руља наоружана ножевима, мачетама, чекићима, секирама и боксерима, напала је четворицу европских младића.

„Добићете шта заслужујете, бићете избодени“ рекао је вођа расиста Хабибур Рахман док су прилазили радницима.

Један од радника покушао је да смири ситуацију, али је један од кловођа Мохамед Авајс Саид одмах ударио младића секиром по грудима, приликом чега му је поломио ребра и изазвао повреде плућа.

Други ударац је циљао главу младића са намером да га убије, али није погодио мету, а крвави тинејџер је покушао да побегне са лица места каже јавни тужилац Тим Стори.

„На срећу младић је схвативши да нападач секиром циља његову главу, поставио руку горе како би се заштити, због чега му је рука исечена у зглобу“. Брзим одласком у болницу рука је поново зашивена на тело Британца.

Напад је престао када су тројица радника укључили моторне тестере и банда миграната је затим побегла.

Шокантно је то да Саид неће бити гоњен за покушај убиства тинејџера, већ ће бити процесуиран за прекршај такозавног одељка 18 који се односи на рањавање, а имаће могућност да буде пуштен на условну слободу када одлежи пола казне.

Коловођа групе Рахман је са друге стране кажњен за напад и ударање боксером, приликом чега му је разбио нос, а биће кажњен са свега четири и по године затвора.