Izbor UrednikaTopVesti

Милошевићeв телохранитељ: Када је 1995. године био атентат на Глигорова, он је пре тога био на тајном састанку са Милошевићем и договорили су се да Македонија буде у саставу Југославије, очигледно да то некоме није одговарало (ВИДЕО)

Горан Пајић, некадашњи телохранитељ Слободана Милошевића изнео је податак о настојањима Македоније да остане у саставу Југославије, а за који наша јавност до сада није знала.

Према његовим тврдњама у гостовању на ТВ Хепију, председник Македоније у време распада СФРЈ Киро Глигоров је са Слободаном Милошевићем договорио да се Македонија нађе у саставу нове Југославије.

„Када је 1995. године био атентат на Кира Глигорова, он је пре тога био на тајном састанку у Београду са Слободаном Милошевићем и договорили су се да Македонија буде у саставу нове Југославије. Међутим, очигледно да то некоме није одговарало па су брже боље организовали атентат на њега. О таквим стварима се одлучује све у делићу секунде“ испричао је у емисији „Добро јутро Србијо“ са Јованом Јеремић, Пајић који је 10 година био у саставу Јединице за обезбеђење Слободана Милошевића.

Подсетимо, на Кира Глигорова је 3. октобра 1995. године извшен неуспели атентат испред хотела Бристол у Скопљу, у којем је био тешко повређен и изгубио је око. Околности атентата као и његови починиоци су до данас остали непознати.

Глигоров је био први председник Македоније. Функцију је обављао у два мандата у периоду од 1991 до 1999, године.

Више о томе погледајте у видеу на 19:07.

Извор: Ало