Vesti

Министар позива да је прегледају, а Пешићева, после „цеви у главу“ каже да је нису разумели како треба! (ФОТО)

Некадашња политичарка и социолошкиња Весна Пешић синоћ је на Твитеру објавила поруку у којој је, према тумачењу многих, позвала на убиство председника.

Споран твит у коме је, тврдећи да Александар Вучић хоће да се „прогласи доживотним председником“ и да „Путин баш то ради“, написала: „Ако Брнабићка да оставку да знате – спрема се доживотни Вучић. Е нема ту бојкота, само цев у главу… „.

Бивша политичарка и чланица ЛДП-а, убрзо је обрисала твит, након низа коментара у којој је критикована због „позива на убиство председника“.

„Приметила сам да по неким реакцијама, да се не изразим како треба, па долази до неспоразума. Лаку ноћ свима“, написала је Пешићева.

Потпредседник СНС-а Марко Ђурић поручио је Весни Пешић да је, обећавајући председнику Александру Вучићу на Твитеру „цев у главу“, још једном доказала да је неодговорни политички екстремиста, а никако представник такозване грађанске Србије.

„Оваква терористичка реторика некадашње лидерке ДОС-а сведочи да ни она ни њени политички савезници нису никада били борци за нормалну и уређену Србију, већ најобичнији ловци на новац и привилегије“, навео је Ђурић у саопштењу.

„Сада, када више немају могућности да отимају од нашег народа и да се међусобно распоређују по дипломатским представништвима, више немају ни разлога да глуме демократе, већ показују своје право лице“.

„Срам је било“, поручио је Ђурић Весни Пешић.

Она је, у међувремену обрисала твит, у коме је, тврдећи да Александар Вучићу хоће да се „прогласи доживотним председником“ и да „Путин баш то ради“, написала: „Ако Брнабићка да оставку да знате – спрема се доживотни Вучић. Е нема ту бојкота, само цев у главу… „.

„Испитати ментално стање госпође Пешић“

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић позвао је надлежне да предузму хитне мере.

„Скандалозно и бахато понашање не сме се толерисати већ најстрожије казнити у складу са законом. Неко ко је у стању да напише овако нешто и да позове људе на најстрашнији злочин, доказује да је монструм који треба да се нађе иза решетака. Ово је напад пре свега на човека! И позив на убиство је злочин, те овај монструозни чин мора бити кажњен“, рекао је Ђорђевић за Републику.

Он је затражио од стручњака да процене ментално стање госпође Пешић, сматрајући да нормална особа то не би ни помислила, а камоли написала.

Потпредседница Владе Србије и чланица Председништва Српске напредне странке (СНС) Зорана Михајловић, придружиал се Ђурићу и Ђорђевићу у осуди претње упућене председнику Србије Александру Вучићу.

“Скандалозно је да неко ко је толико дуго био у политици, као што је Весна Пешић, користи свој утицај у јавности да пошаље поруку ‘нема ту бојкота, само цев у главу’. То није само говор мржње, него и позив на физички обрачун с председником Србије, и то пошто је сама исконструисала непостојећу намеру председника да се ‘прогласи доживотним председником’”, рекла је Михајловићева у саопштењу за јавност.

Она је истакла да „политика треба да буде надметање различитих програма и визија, у којој грађани бирају, а не борба на живот и смрт у којој се политичко неслагање претвара у отворену мржњу и позиве на убиство политичких противника”.

Прочитајте ОВДЕ још детаља.

Извор: Танјуг