Izbor UrednikaTopVesti

Михаило Меденица: Обрачун са мафијом и остале бајке!

Дакле, наше је да не размишљамо превише (уопште), не питам баш ништа и да се одушевљени праћакамо у мутном међуречју вакцинације и одлучног обрачуна са мафијом, срећни што нас “библијска” власт једним ударцем имунизује и против короне и против криминалне пошасти оличене у неком типу званом Веља Невоља?!

У оба случаја антитела се стичу углавном на здрав разум, но…

Иста матрица и безмало исти глумци као и 2003. године- и тада се држава одлучно “обрачунала” са кланом који је створила за своје потребе, па након истека упоребне вредности одлучила да је најсврсисходније курталисати се половне робе како би жртвовањем пилићара- петлови избегли лонац…

Тачније, петлови никад нису били ни близу лонца, углавном смо се ми крчкали у њему док су они из заветрина кабинета и удобности фотеља руководили неорганизованом дражавом и изузетно организованим криминалом.

Да се разумемо, нисам ни тад, баш као ни сад, сумњао да су и оним битангама из Шилерове и овим са трибина (немојмо их никад називати навијачима) руке крваве до рамена, но те руке су биле и остале ударна песница власти!

Памет тих људи не сеже даље од “гепековања”, премлаћивања, упуцвања и осталих непочинства, но су иза тих безвратих сировина вазда стајали они чији су вратови били утегнути у беле оковратнике, они који су им даривали улице како се од дима барута не би видео пламен којим гори држава.

Речју, господо, немојте тишину народа тумачити као колективну беспамет!

Додуше, заиста делујемо као безлична маса којој су и срце и душа сишли у пете, али лако та пета може да замаршира Србијом витлајући биртијаше што су јој државу подвели под цех…

Запамтите садашња бандо, као и ви жута куго која сте овима утрли пут и законом: “не дирам те- не дирај ме”- откупили слободу- народ има завршну реч!

Само народ, нико више!

Распродајете државу продајући нам успут муда за бубреге!

Гладни јесмо – али сити ваших лажи и бахаћења!

Да смеју ти безврати да развежу језике – развезале би се многе кравате, али…

То што владате страхом немојте да вас завара како ћемо довека живети у страху!

Неће то бити ни храброст, већ једноставно урлик сужњих којима је доста да робују сопственим животима!

Кад зазвони то неће бити звоно за велики одмор како бисте разменили кошуље и на кратко пролуфтирали фотеље.

Звониће за вама глас обесправљених, а неће бити довољно друмова да их ноге стигну…

Распродали сте нам Србију, учинили нас колонијом, будите убеђени да Шиптари, Кумови, Владе Будале, Космајци, Невоље и њима слични неће бити мишије рупе у које ћете се сакрити…