Izbor UrednikaVesti

Михољски збор и бивши полицајац Вук Вуковић приступили данас Народном покрету

Удружење Михољски збор и бивши полицајац Вук Вуковић, који је скинуо униформу придружили су се данас Народном покрету, који је још у фази формирања.

Оснивачи покрета „Да свако има“ желе да досадашњу сарадњу странака и појединаца која је обезбијеђена прошлогодишњим „Споразумом о заједничкој сарадњи“ преточе у предизборни коалициони договор, који ће се звати Народни покрет.

Миодраг Дака Давидивић, бизнисмен и донатор СПЦ, и потписници Споразума – лидери СНП ЦГ, Уједињене Црне Горе, Радничке партије и независни посланици имају интензивну међусобну комуникацију са намјером да се формира коалиција која би онемогућила расипање гласова на сљедећим изборима и кроз један нови народни покрет обезбиједила платформа за приступање и великом броју заинтересованих ванпарламентарних субјеката, али и појединаца, независних интелектуалаца који се до сада нису страначки или политички ангажовали.

„Михољски збор“ је организација из Црне Горе са простора Боке которске и традицијом дугом осам вјекова, поносно истичу чланови и наглашавају да постоје од када је Свети Сава успоставио Зетску епархију у Црној Гори чији су Метох. 

Након режимске паничне акције, напада на вјерни народ, свештенство, монаштво и владике, и жеље диктатора да силом заустави вјерни народ у слободи – полицајац Вук Вуковић са Жабљака је након 17 година службе,  раздужио униформу. 

Како су нам казали из Михољског збора, приступањем Народном покрету, желе да наставе борбу за одбрану светиња, и позивају све да стану у једну колону, и да на тај начин учине све да 30. августа стигне дуго очекивана слобода.