Izbor UrednikaVesti

МОЋНЕ СЛИКЕ СТИЖУ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ! Рекордне литије по тешким временским условима! Верници не дају светиње (ВИДЕО)

Верни народ наставио је да брани своје светиње у Црној Гори. Ни временске неприлике не могу пољуљати намере људе у свим градовима да стану у одбрану Српске православне цркве.

Литија у Беранама (Фото: Јутјуб)

итија је одржана и на Сињајевини. Учесници су били грађани Колашина, Мојковца и Даниловграда, који су поставили рекорд по бројности на 1.700 метара постављен рекорд.

Они су мирно протествовалип ротив спорног Закона о слободи вероисповести.

У Беранама више од 25.000 верника

Невиђено сабрање у Беранама. У четири литије које су се на кружном току код Аутобуске станице слуле у једну, било је више од 25.000 грађана. Није мали број оних који тврде да је та бројка већа и за 5.000, али, нема сумње, оваква литија није до саса виђена на целом северу Црне Горе.

Из Берана, из порте чувене лавре Немањића, манастира Ђурђеви ступови, моћна порука: „Не дамо светиње“. Вијоре се заставе Старе Црне Горе, Србије, црногорски „крсташ“ барјак. Чује се песма гусларска…

– Не дамо светиње, скандирали је неколико десетине хиљада људи, а онда се из грла поноситих горштака проломила песма пониса и пркоса: Црна Гора и Србија, то је једна фамилија.

Никад бројнија литија у Бијелом Пољу

Око 20.000 људи слило се у центар Бијелог Поља код Цркве Светог Петра и Павла. Народ је и данас по лошем времену прешао више километара како би учествовао у молебану и литији коју предводи владика будимљанско-никшићки Јоаникије.

И данас су многи верници пешачили километрима како би учествовали у вечерашњој литији.

По киши су данас кренули и Кучи у још једну литију до Храма Христовог васкрсења у Подгорици.

И у осталим црногорским градовима одржане су литије и молебани.

 

Извор: Вечерње новости/ИН4С