Vesti

Немачки посланик: Косово је псеудо-држава заснована на лажним вестима

Представник Алтернативе за Немачку Антон Фризен изјавио је да је Косово псеудо-држава заснована на лажним вестима, које тамо трају већ 21 годину.

Он је то изјавио на на редовној седници немачке скупштине на којој се расправљало о продужењу мисије Kфора на Kосову.

Косово је псеудо-држава

Фризен је рекао да је разлог за интервенцију на Kосову почео једном лажи тадашњег савезног министра одбране Рудолфа Шарпинга о српским концетрационим логорима и исцрпљеним Албанцима и указао на то да се то није десило и да би зато одмах требало зауставити ангажовање косовске мисије, преноси Танјуг.

„Операција Потковица, геноцидна лудачка теорија о српским концентрационим логорима и исцрпљеним косовским Албанцима – све то, наиме, никада није постојало. Рат на Kосову зато није био ништа потребнији од мера против корона вируса које ограничавају основна права, а притом и угрожавају људски живот. Оба су заснована на лажним вестима, с тим да лажне вести на Kосову трају већ 21 годину“, рекао је Фризен.

Према његовим речима, у бајку мирног, мултикултуралног, демократског Kосова не верују ни они који то у Бундестагу пропагирају.

„Kосово је сада де факто моноетничка држава којом владају ратни злочинци под утицајем организованог криминала, трговине људима, органима и дрогом. Грађани Kосова други су најсиромашнији у Европи. Званична стопа незапослености прошле године је била готово 26 посто, незапосленост младих чак 50 одсто. О овом НАТО-ЕУ протекторату тренутно се прича искључиво због кризе владе. Ова новорођена псеудо-држава требало би да буде мултиетничка и мултикултурна, али то је само сан бриселских и берлинских моћних елита“, преноси Kосово онлајн речи немачког посланика.

Према његовим речима, реалност је таква да је од 1999. уништено око 150 цркава, манастира и других светилишта, више од 10.000 икона је оскрнављено и украдено, а Српска православна црква мора да се избори за опстанак на простору своје историјске колевке.

Он је навео и да су „21 годину након почетка операције на Kосову немачки порески обвезници потрошили више од 464 милиона евра за пропалу мафијашку државу“ не рачунајући ту трошкове немачког Министарства одбране, који се, како је навео, чувају у тајности.

Фризен сматра да би Берлин, уместо да се упушта у лажи, „требало да ради на размени територија између Србије и Kосова, како би Срби на северу Kосова били заштићени унутар српске државе, а нека нестабилна албанска подручја на југу Србије, била стабилизована интеграцијом у Kосово“.

„Фејк њуз и бајке овде не помажу. Наши грађани могу да поднесу истину. Зато сам за то да се одмах обустави мисија на Kосову“, закључио је Фризен.

Извор: tanjug