Izbor UrednikaTopVesti

НЕМАЧКИ ПОСЛАНИК: Највише терориста долази са пропале државе Косово, одузмите им пасоше

Ниједна земља у Европи нема, у поређењу с бројем становника, толико људи који су се прикључили терористичкој организацији Исламска држава као што је то случај са пропалом државом Косово.

Антон Фризен (Фото: Јутјуб)

Упозорава ово посланик Бундестага из Алтернативе за Немачку Антон Фризен. Овај политичар десничарске оријентације, у изјави за Спутњик, истиче да највећа претња по његову земљу долази управо из, како се изразио, „пропале државе Косово“.

Напад ножем у Дрездену, обезглављени наставник у Француској и бивши борац ИД у Немачкој доказ су да исламисти поново узимају снажан залет.

Нарочито су, сматра Фризен, експерт за спољну политику, проблем они који долазе из региона Балкана, а налазе се у Немачкој. Политичар наводи податке које је недавно добио од савезне владе.

Косовари, Босанци и српски грађани који живе у Немачкој (укупно 14 њих) убијени су у сукобљеним регионима. Још седам их је у затвору на Блиском истоку. Тренутно се 12 Балканаца налази поново у Немачкој.

– Ово је врло опасно, јер са собом доносе и борбено искуство. Због тога ми, АфД, већ дуго захтевамо да се немачки пасош одузме онима коју се налазе или су се налазили у регионима борбених акција – вели Фризен.

– Апелујем на савезну владу да их одмах приведе и протера грађане који нису Немци. Људи са двојним држављанством, који су се борили на страни ИД, морају хитно да буду лишени немачких пасоша – каже Фризен.

Извор: Новости