Vesti

Не дају ми да обиђем болесну мајку јер тврдим да су Мило и Вучић диктатори!

Пошао сам за Херцег Нови после шест месеци, након свих ових забрана, да обиђем мајку која је у болници, тренутно непокретна и у врло лошем стању након операције кука и тешке упале плућа. Радовао сам се да ћу данас да јој дођем у посету, али ме је на граничном прелазу Ситница, изнад самог Херцег Новог зауставила полиција, држали су ми документа скоро два сата. Позвали су ме и уручили решење о забрани уласка у земљу – рекао је за Директно.рс популарни кантаутор Владо Георгиев, који је данас враћен са црногорско-босанске границе, пошто му је забрањен улазак у Црну Гору због „националне и унутрашње безбедности“, како пише у образложењу.

– Све је то бесмислено. Тамо пише да сам ја безбедносно опасна особа, да сам непожељан због тога и уручена ми је забрана о уласку у Црну Гору, без икаквог објашњења, без икаквог датума када је одлука донесена и до када важи. Сада се враћам, тренутно сам у близини Требиња и причам са вама. Ништа ми усмено нису образложили – истакао је Георгиев, који је додао да су његови политички ставови вероватно прави разлог овакве одлуке.

 

– Опште је познато да подржавам опозицију у Црној Гори, а сада је предизборна атмосфера, у недељу су избори. Вероватно су покушали на овај начин да још једном покажу репресивне мере и шта су све спремни да ураде и примене на свакога ко не велича њихову партију, очигледно већ сада ултрашовинистичку и србомрзачку, а то је ДПС.

Кантаутор јиз Херцег Новог редовно исказује политичке ставове и на друштвеним мрежама, а у једној од најновијих објава назвао је Александра Вучила и Мила Ђукановића диктаторима.

– Сигурно да је и то један од разлога јер ме је већ јутрос сачекала врло грозна насловна страна једног српског таблоида. Очигледно су њих двојица пајтоса, како их ја зовем, а то дефинитивно и јесу, одмах хтели да ми дају до знања како се то ради са онима који нису уз њих и не мисле као они – закључио је Георгиев уз констатацију да је ангажовао адвокате по питању забране уласка у Црну Гору.

Извор: direktno.rs