Izbor UrednikaTop

Новинар који је открио тајни састанак Била Клинтона пронађен мртав (ВИДЕО)

Амерички телевизијски новинар Кристофер Сајн, који је открио причу о тајном сусрету 2016. године између Била Клинтона и тадашње државне тужитељке Лорете Линч, пронађен је мртав. Тело Сајна (45) пронађено је у суботу у његовом стану у Хуверу у америчкој савезној држави Алабама. Према наводима званичника локалне полиције, случај се истражује као самоубиство.

Новинар је доспео у жижу јавности када је обелоданио да се Бил Клинтон на Међународном аеродрому у Фениксу нашао са тадашњом државном тужитељком Лоретом Линч, у јуну 2016. године, што се временски поклопило са истрагом коју је Федерални истражни биро водио против Хилари Клинтон због употребе приватног мејл сервера у службене сврхе, док је била државна секретарка.

Лорета Линч је тврдила да са Билом Клинтоном није разговарала о било ком питању из истраге.

Истрага је, иначе, требало да утврди да ли је Хилари Клинтон користила приватни, уместо заштићеног службеног мејла, како би примала поверљиве податке. Верује се да је и то био један од разлога што је касније те године изгубила на председничким изборима од републиканског кандидата Доналда Трампа.

Сајн је касније о сусрету Клинтона и Лорете Линч написао и књигу под називом „Тајна на асфалту“, али су и он и његова породица примали велики број претњи смрћу.

„Мојој породици је прећено убрзо након објављивања те приче. Кредите картице су хаковане“, испричао је својевремено Сајн.

Сајн је одбацивао тврдње Лорете Линч да је њен сусрет са Клинтоном био случајан, сматрајући да је то био договорен састанак.

„Знали смо да се догодило нешто што је било помало неуобичајено. То је био планиран састанак. Није то била случајност“, изјавио је за „Фокс њуз“ Сајн у фебруару 2020. године, уочи објављивања његове књиге, пренео је „Њујорк пост“.