Vesti

Опозиција надиграла Мила – фантом бирачи неће моћи више да гласају (ВИДЕО)

Према томе, небитно што је неко остао у бирачком списку, условно речено – на основу Закона, он нема могућност да гласа јер не испуњава тај најважнији тзв. резиденцијални услов.То је једна могућност коју криминална организација као што је ДПС злоупотребљава годинама”, казао је на данашњој прес конференцији народне коалиције “За будућност ЦГ” посланички кандидат и потпредсједник НСД, Славен Радуновић.

Он је истакао да је тачно да сви грађани који живе у иностранству не користе то право, тј. највећи број њих, иако има преко 50 000 уписаних на тај начин. “У Црној Гори никад, осим на референдуму, није гласало преко 20 хиљада, углавном је то између 10 и 15 хиљада гласача. Овог пута – и због наше акције са тим у вези и због короне која је велики проблем јер од момента повратка морају провести 15 дана у самоизолацији и карантину – мислим да ће овај број бити сведен на минимум!”, рекао је Радуновић.

Комуникација са надлежнима у Луксембургу, Њемачкој, Аустрији, Француској…

Он је нагласио да су у комуникацији са Министарствима спољних послова поменутих држава, али и са сва три дистрикта Луксембурга. “Сви су контактирани и обавијештени, свима су достављени спискови људи који би могли да гласају на основу права које призилази из пребивалишта. Стога, уколико одлуче да ипак гласају – нека им онда у Црној Гори исплаћују социјална давања а не у Њемачкој, или некој другој држави у којој живе”, поручио је Радуновић.

Нухоџић – један од креатора изборног криминала

Кад су у питању држављани Србије, Радуновић је казао да ће посебна пажња бити посвећена људима који имају пребивалише у општинама Тутин, Нови Пазар и у Херцеговини. “Обећавам вам да ће свако име бити достављено властима ових држава”, рекао је Радуновић.