Izbor UrednikaVesti

Орбан: Ово је забрањено рећи у ЕУ, али миграција је заправо организована инвазија

Премијер Мађарске Виктор Орбан, који је уједно једини лидер у Европи који је од почетка криза увек био спреман да предузме мере како би спречио инвазију Европе говорио је о проблемима које Мађарска има из правца Србије.

Након рутинске инспекције мађарске ограде на граници са премијером Словачке Петереом Пелегринијем, Орбан је рекао да Мађарска власт са побољшањем временских прилика очекује пораст организованих прелазака границе у караванима, са циљем да се криминалним путем уђе у Мађарску.

Током конференције за новинаре лидер Мађарске, искористио је прилику да искаже своју захвалност Словачкој на подршци. „Ово је јако тежак посао и било би нам још теже без наших савезника“ истакао је мађарски лидер.

Орбан је такође искористио прилику да искритикује лажне вести које пласирају међународни медији, који су искривили слику масовне миграције истичући да од новопридошлих миграната мушкарци чине 95%, а сви су војно способни.

„Забрањено је рећи у Европи, али ово је организована инвазија“, подвукао је Орбан који је био први лидер у Европи који је имао храбрости да се супротстави глобалистима по питању миграције, а затим су то учиниле и друге чланице ЕУ.

Орбан је више пута истицао да иза инвазије економских миграната, стоји човек кога у Мађарској зову ујак Гјури, то јест Џорџ Сорош, финансијски спекулант који је у младости учествовао у прогону Јевреја у Мађарској.

Извор: glas evrope