Izbor UrednikaTopVesti

Откривен највећи ланац педофилије у Америци: Злостављано чак 90.000 деце (ВИДЕО)

Готово 90.000 жртава сексуалног злостављања у америчкој организацији извиђача (Boy scouts of America) поднело је захтев за надокнаду штете. Адвокат жртава Мајкл Фау рекао је да је стигло 88.000 захтева, а пошто је могућност подношења још отворена, очекује и свих 100.000, пренео је АФП.

„Запањени смо колико људи је злостављано у извиђачима, али и храброшћу оних који су спремни да иступе и говоре о томе. Сломљена су нам срца јер не можемо да поништимо њихов бол“, саопштено је из америчке организације извиђача.

Како су додали, намерно су омогућили да процес подношења захтева за одштету буде лако доступан, како би се помогло жртвама да добију компензацију.

„Одговор жртава који је уследио био је веома узнемирујући. Дубоко се извињавамо“, саопштено је из те организације.

Организација Boy scouts of America постоји већ 110 година и тренутно има 2,2 милиона чланова између 5 и 21 године.

Та организација је, после бројних оптужби за сексуално злостављање, поднела захтев за банкротство како би избегла директну наплату штете и истовремено омогућила њену исплату из компензационог фонда. Вредност ове организације тренутно се процењује на милијарду долара, али није познато колико су спремни да издвоје у фонд за накнаду штете.

О педофилији и сексуалном злостављању у организацији извиђача говори се већ годинама, а објављени су и бројни докази о таквим случајевима у којима су вође извиђача оптужене.

Већина инцидената никада није пријављена властима, већ су Boy scouts of America решавали такве ситуације интерно, сменама и искључивањем оптужених из својих редова.

Међутим, размере сексуалног злостављања, судећи према броју захтева за надокнаду штете су запањујуће. Поређења ради, против Католичке цркве у Америци, која је једна од најтуженијих када је у питању педофилија, до сада је поднето 11.000 захтева за одштету или тужби.

Извор: rs.sputniknews.com