TopZivot i Stil

ПИСМО МАЈКЕ ИЗ БГД ОСНОВНОЈ ШКОЛИ: Не дозвољавам да ми дете слави Ноћ вештица

На друштвеним мрежама у Србији појавило се писмо мајке Д.М. из Београда која се обратила једној основној школи поводом прославе тзв. Ноћи вештица.

“Поштовани, поводом ваше сугестије да деца 31.10. у школу донесу реквизите којим би прослављали амерички сатанистички празник “Ноћ вештица”, који директну везу има са нечистим силама и мртвим људима, овим путем вас обавештавам да ја као родитељ не дозвољавам да моје дете буде саучесник у скрнављењу православља и Светог Луке који се истог дана прославља као крсна слава.

Ово није Америка, ово је Србија. Моје дете нико не сме без моје дозволе да шминка нити облачи у костим вештице па макар ни у шали нити у игри која је понављам духовно опасна по душу деце и свих нас. Уколико ми дете будете казнили због неодобравања прославе вештица – сатане, обратићу се вишим инстанцама и заштитнику грађана.

С поштовањем, мајка Д.М. Београд. +++”

Ово писмо је направило ршум на мрежама иако многи коментаришу да је писано само на Фејсбуку и да никада није упућено иједној школи. Истина или не, али покренуло је многа питања и изазвало бурну расправу…