Vesti

Погледајте колика је плата директора Телекома који је насрнуо на Мaринику Тепић (ВИДЕО)

Снимак на којем један од директора Телекома Драшко Марковић отима микрофон потпредседници Странке слободе и правде Мариники Тепић и тиме је спречава да јавно износи критике на рачун власти, поред тога што одлично илуструје оданост странци овог партијског кадра, доказује да су највернији страначки играчи они који су и најплаћенији.

Сам Марковић имао је 400 хиљада добрих разлога, како тврди Мариника Тепић, да је спречи да одржи конференцију за новинаре.

“Телеком искључиво служи за одржавање партије и братије. Драшко Марковић, који зарађује 400 хиљада динара месечно, изашао је мене да туче”, навела је Тепић, објашњавајући због чега је Марковићу толико стало “да заштити” Телеком, спречавајући је да говори испред те зграде.

Како је Мартиновић “испао магарац”

Случај Драшка Марковића, напредњачког кадра у Телекому, свакако није једини. Још раније је јавност упозната са причом посланика из редова СНС Александра Мартиновића, једног од најгласнијих критичара опозиције и највернијег сарадника Александра Вучића.

Због тога што је у једном моменту примао чак пет плата, некадашњи шеф посланичке групе ДС у Скупштини Борко Стефановић му је наденуо надимак “Петко”.

“У то време је то постало познато јавности. Због тога ми је било једноставније да га тако ословљавам, јер се и одазивао ”, рекао је Стефановић.

Међутим, прича о Мартиновићевој верности има и другу страну. Јавности још увек памти његове нападе на Александра Вучића, које је касније правдао тиме што је превише слушао Војислава Шешеља. Мартиновић се том приликом аутовао “као магарац”.

“Ја сам испао магарац, највећа политичка будала. Да ми је ова памет, то никада не би урадио. Ни за кога то не би рекао, а да немам доказа”, изјавио је својевремено Мартиновић.

Према Стефановићевим речима, управо су плате које је СНС омогућила Мартиновићу додатно појачале његову верност(касније се број примања повећао са пет на седам), те да је тако схватио да је погрешио што је критиковао напредњаке.

“Мислим да су му те плате помогле да уочи да вредност и снагу политике Александра Вучића и да призна грехе из прошлости. Он је то признање морао јавно да направи како би се додатно понизио. Плате су му помогле у откровењу и дале му сигурност да још више гази људе”, навео је Стефановић.

Зоран Бабић – верност испред правде

Један од највернијих кадрова СНС свакако је и Зоран Бабић. Због тога је у претходном периоду, упркос што с времена на време добија пацке од председника Вучића, адекватно награђиван са платом изнад просека. На својој последњој функцији, директора ЈП “Коридори Србије”, Бабићева плата је износила 153.911 динара.

Међутим, то нису била највећа Бабићева месечна примања од кад је у политици. Наиме, овај функционер је у периоду између 2013. и 2014. године, кад је био народни посланик, примао 108 хиљада динара као председник НО Саобраћајног предузећа “Ласта”, те је тако његова зарада у једном тренутку износила чак 218 хиљада динара.

Поред адекватне финансијске надокнаде за верност, Бабић је заштићен и од сумње да је управљао возилом које је последњег дана јануара прошле године на наплатној рампи у Дољевцу у саобраћајној несрећи усмртило Станику Глигоријевић.

Маја Гојковић била на две функције

Да се платом може гарантовати верност, доказује и случај Маје Гојковић, страначке функционерке СНС, која је својевремено изјављивала да је  “СНС је као мехур од сапунице који ће пући ако не освоји власт.”

Мехур није пукао, а шампионка у прелетању, која је до тада променила пет странка, одлучила се за још један трансфер, те тако њена шеста странка крајем 2012. године  постала управо СНС. У том моменту постаје један од највернијих и најпрепознатљивијих чланова владајуће партије, не презајући од напада на опозицију и неистомишљенике. Тако је пред мартовске изборе 2014. године, на скупу СНС у Новом Саду, Гојковић изјавила да су људи као што су Мишковић и Ђилас, створили систем у Србији у којем је тешко да грађани са својих десет прстију прехране децу.

“Због тога је битно да се то семе зла, које персонификују Ђилас и Мишковић, и сви тајкуни, буде искорењено. Да не помисле да могу поново да се роде”, поручивао је овај верни напредњачки кадр.

За сукобљвање са опозицијом, искључивање микрофона посланицима, свађе у скупштинском холу, Гојковић је месечно добијала 183 хиљаде динара. У ту била је сабрана њена плата као народне посланице, председнице Скупштине, али и она коју је добијала због челне функције на месту Управног одбора Агенције за заштиту од јонизујућих зрачења и нуклеарну сигурност.

Извор: Нова