Izbor Urednika

Полиција у Подгорици ухапсила преко 70 грађана испред ЦБ: „Хапси све редом“ наредба командира

У Подгорици је полиција ухапсила преко 70 грађана који су мирно стајали испред Црнтра безбједности и на тај начин користили своје право да изразте неслагање са полицијским терором који се спроводи последњих дана на територији цијеле Црне Горе.

Како се види на снимку, команадир у једном тренутку издаје наређење „хапси све редом“ и тада полицајци почињу да приводе, чупају и носе присутне.

Међу ухапшенима Миливоје Брковић Брџа

Полиција је још једном искористила ситуацију да приведе хероја Тробојка револуције у Црној Гори и лидера Подгоричке Господе Миливоја Брковића Брџу.

Миливоје Брковић

Подсјећамо, Брковић је већ неколико пута био мета полицијских акција и привођења у циљу застрашивања.

Полиција кренула и новинаре да приводи

Како се види на снимку, у једном тренутку полицајац је ухватио за руку новинарку Вијести и покушао да је одвуче у просторије ЦБ. Иако је инсистирала да је службено на задатку, тек када је видио камере да снимају ситуацију, дозволио јој је да покаже легитимацију.

Посланик Небојша Медојевић је рекао да као члан скупштинског Одбора за безбједност има право да направи инспекцију поступања државних органа из области безбједности, али да га нису пустили у станицу полиције.

Посланици ДФ-а окупили су се како би пружили подршку ухапшеним колегама , Марини Јочић и Милуну Зоговићу.

 

извор: in4s