Izbor UrednikaZivot i Stil

ПРЕТЊА – Докторско веће Француске прети професору Дидије Раулу суспензијом? У рату са фармакомафијом?!

Колегијум доктора Француске шаље јавно упозорење да лекови који се преписују изван протокола против коронавируса могу резултирати суспензијом доктора. Дидијер Раул, који подупире употребу хидроксиклорокина и азитромицина, објашњава зашто то не утиче на њега.

Национално веће доктора Француске обратило се јавности на друштвеним мрежама са следећом поруком:

Упозорење против експериментисања с третманима против КОВИД 19: “Овај подсетник на правила на снази, намењен је свим докторима који крше та етичка правила, без обзира на њихову стручност, специјалност и углед.”

Одговор је одмах стигао

„Не брину ме претње Докторског већа. Региструјем се под уредбом од 25/03. Дозе хидроксиклорокина прописане на ИХУ су уобичајене дозе, које се примењују под надзором. Азитромицин је златни стандардни третман респираторних инфекција”, написао је професор Дидије Раул на Твитеру.

Упозорење: 23. априла Докторско веће упозорио је “двадесетак” доктора који тестирају на својим пацијентима би-терапију против Ковид-19, чијаделотворност према Већу, није доказана, апелирајући их да не ” нуде лажне наде за излечење”. Имена професора Дидије Раула, као и његових колега који практикују би-терапију није директно поменуто, али је очигледно ко је циљ.

“Пријаве о недоказаном третману који се проширио у јавном простору се мултиплицирају”, објаснио је Жан-Марсел Мурже потпредседник Националног докторског већа агенцији АФП. Свака клиничка студија, која се односи прописане лекове, мора добити одобрење Националне агенције за сигурност лекова (АНСМ), као и од етичког тела, те Одбора за заштиту појединаца.

Неколико се доктора последњих дана обратило јавности како би “емпиријски” потврдили делотворност лечења својих пацијената са симптомима Ковид-19. Између осталих, говоримо о професорима Дидије Раулу и Кристијану Перонеу.

За крај ћемо направити малу компарацију лекова који се користе за лечење заражених коронавирусом. Професори Дидије Раул и Кристијан Пероне, и још неколико француских доктора користе два широко позната лека.

Први је антибиотик азитромицин, откривен у бившој Југославији (Хрватска) од стране водитеља тима Слободана Докића, којег су чинили Габријела Кобрехел, Горјана Радобоља-Лазаревски и Зринка Тамбурасев. Азитромицин је патентиран 1981. године и до данас је један од најбољих антибиотика у свету. Сваки осми Американац, бар једном у години користи овај антибиотик. Због истека патента врло је јефтин, а тиче доступан свима.

Други лек хидроксиклорокин се користи скоро 80 година за лечење маларије. Идентично азитромицину у САД-у, овај лек се користи масовно у Африци.

Цена азитромицина на западу износи око 8 евра по кутији од 6 таблета. Хидроксиклорокин такође кошта око 8 евра. Дакле оба лека која се користе у би-терапији коштају 16 евра, а која су потврдила деловање на 2800 лечених пацијената професора Раула.

Извор: logicno. com