TopVesti

САД НАПАЛЕ ИРАН Светогорски пророк: Два месеца од моје смрти почиње највећи рат

Почетком децембра материјални свет је напустио отац Јефрем, чувени монах из Аризоне који је цео живот службовао у Америчкој архиепископији Цариградске патријаршије.

Православни верују да је да Јефрем био обдарен пророчким даром, а многа његова пророчанства су се наводно испунила. Једно од њих је било везано за његову сопствену смрт, а то пророчанство је већ данима тема свих светских медија.

Јефрем је рођен као Јоанис Мораитис 24. јуна 1928. године у граду Волос у Грчкој. Седамдесетих година је отпутовао у Америку, где је вредно радио на оснивању православних манастира, од којих је најпознатији манастир Светог Антонија Великог у Аризони.

Наиме, Јефрем је предвидео своју смрт, рекавши да ће отићи на небо пре Нове године, што се и догодило. Према речима овог монаха, у време његове смрти Атон ће бити пред расколом, а два месеца касније почеће рат какав свет још није видео!

Оствариле су се две од три тачке пророчанства – смрт оца Јефрема пре Нове године и раскол на Светој гори и у православном свету уопште.

Циљ текста није потврђивање или негирање овог пророчанства, и свако је слободан да одлучи у шта да верује. Подсетићемо се поново речи Исусових из Светог писма: „Нико не зна дан и час мог другог доласка до отац мој сам!“

Али, и поред скептицизма желимо да скренемо пажњу на још један пример Јефремове прозорљивости.

Неколико дана после смрти оца Јефрема, у манастиру Светог Антонија у Аризони, монах Илија је одмарао после напорног дана. Те ноћи му се у сну јавио већ упокојени Јефрем, и тада му је рекао: „Не брини, ускоро ћеш бити са нама.“

Шест дана касније отац Илија се упокојио у Господу.

Извор: srbija danas