Uncategorized

САД ЈЕ ЦЕО СВЕТ ЧУО ДА ЈЕ КОСОВО СРПСКО! Новинар на Скај њузу у ударном термину рекао истину! (ВИДЕО)

Водитељка „Скај њуза“ је поставила питање британском новинару Маркусу Пападопулосу на тему Косова и Метохије.

Он је на одличан начин објаснио зашто је Косово српско, а не албанско.

Водитељку је занимало шта би он препоручио председнику Трампу када је у питању „сага о Србији и тзв. Косову“. Новинар је одмах заузео јасан став. Нагласио је да је неопходно прво сагледати историјске димензије проблема.

– Историјско име Косова је Косово и Метохија. Косово и Метохија је још од средњег века српска покрајина, а „Метохија“ значи земља цркве. Тамо су српске цркве и манастири стари више од 1.000 година и то је веома важно место за хришћанство уопште, не само православље – појаснио је Пападопулос.

– Косово које видимо данас је илегално направљен ентитет, протекторат НАТО-а који је у последњих 20 година постао легло организованог криминала, пре свега трговине дрогом, оружјем и људима. Највеће светске организације за борбу против криминала, укључујући и Интерпол, боре се са овом чињеницом – рекао је Пападопулус.

– Познато је да је такозвана република Косово република хероина – нагласио је.

Пападопулос је рекао и да Срби никада неће опростити америчком естаблишменту дивљачко тромесечно бомбародвање.

– Американци су подржали званично распуштену, али незванично оперативну ОВК, окосницу организованог криминала који је провинцију претворио у уточиште за трговину дрогом и људима – закључио је Пападопулос.